Greg29 Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Normalną pompką nie ustawisz amortyzatora. Ja po kupnie mtb w listopadzie 2021 ustawiłem amortyzator pod swoją wagę popmką sprzedawcy a swoją kupiłem dopiero rok temu i użyłem raz, żeby sprawdzić czy wszystko jest o.k. To nie jest must have, możesz zawsze podejść do serwisu czy zapytać kolegów czy mają, żeby napompować pi serwisie a jak będziesz oddawał do serwisu na przegląd to oni Ci napompują Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Jak wyżej. Ustaw ciśnienie według tabelki która jest naklejona na amortyzator. Na dole masz pokrętło od rebound. Prrzekręć tak na 3/4 w kierunku żółwia. Z czasem możesz przestawić na maksa. Tak będzie bezpieczniej Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego To jest Rockshox, śmiało korzystaj z ich kalkulatora jako punktu wyjścia: https://trailhead.rockshox.com/ I tak, blokada w tych amortyzatorach nie daje efektu idealnego zablokowania amortyzatora. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi