Veriv Opublikowano 10 Grudnia Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia Ale sens jest chyba zrozumiały, w dół to możesz zjechać nawet bez łańcucha:) Zdarzają się tez wynalazki z bardzo dużą kasetą, typu 46 korba, 11-44 kaseta. To może być bardzo uniwersalne Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 10 Grudnia Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 46x44 to jest mniej więcej tyle co mam w szosie do jazdy po Alpach gdzie miałem 30x29 a teraz to może i 30x32. O ile na asfalcie to się sprawdza aczkolwiek bywało że mi brakowało, to po jeździe po pagórkach w terenie, gdzie nawierzchnia nie jest gładka, jest to zdecydowanie za mało. Klasyczny napęd trekkingowy to była korba 48x38x28 i kaseta 11x34. I nigdy nie wymyślono nic lepszego. Gdzieś są archiwa w internecie gdzie są dywagacje słynnego Uzurpatora, który niestety zlikwidował swoją stronę ale tam było pięknie opisane dlaczego tego typu napęd jest do dupy 🙂 Edit: Tu trzeba pogrzebać: Osprzęt i technika - Platforma do głoszenia treści Odnośnik do komentarza
Kasper Opublikowano 10 Grudnia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 7 godzin temu, smokey01 napisał(a): Można sprawdzić czy wejdzie ci taki zestaw - Rival za niezłe pieniądze - https://www.wheel-parts.shop/en/sram-groupset-rival-1x11.html?id=307932576 Czy to ma sens pakować do takiej ramy to już sam musisz sobie odpowiedzieć. Hej Dzieki Kompletnie sie na tym nie znam Mówisz że takie będą fajne ? Ma to sens kupować do takiej ramy ? Czy potem kolejnym kropiek bedzie wymiana kół czy ramy i jakoś to wszystko się zepnie ? Dodatkowo, jak sprawdzić czy to mi bedzie pasować Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 10 Grudnia Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia Tak swoją drogą wczoraj na FB Marketplace gość wystawić napęd Shimano 105 w dobrym stanie z korbą i hamulcami hydraulicznymi 105 za 1200. Wolałbym coś takiego. Korby nie musisz zmieniać jeśli masz napęd 2x. Może sprzeda za 700 bez korby. Sam bym kupił ale chwilowo nie mam kasy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi