wilqmaciek Opublikowano 12 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Panowie powiedźcie proszę parę zdań na temat tej maszyny https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-marin-team-marin-2-2024?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[HBGR][CSS%3A Google][PMax] Trenażery&utm_id=20451842775&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwvKi4BhABEiwAH2gcw8keeHWEnR-r_eQy31aXcqmImbGuLQK_fFXZuVMJBujRCAAAFwxZKhoCK6gQAvD_BwE Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 12 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Najlepiej kupić ze stocku sklepowego. Niewiadomo co przyjdzie w zamówionym rowerze, np może być inna kaseta czy inne hamulce. Jak kupowałem swojego Marina, to miał przyjść z hamulcami TRP a przyszedł z hamulcami shimano. PS : I nawet, w linku powyżej jest kaseta SLX a na stronie Marina jest Sunrace na zwykły bębenek. https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2024-team-marin-2#reviews Odnośnik do komentarza
wilqmaciek Opublikowano 12 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Uuu to nieźle Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 13 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 14 godzin temu, wilqmaciek napisał(a): Panowie powiedźcie proszę parę zdań na temat tej maszyny https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-marin-team-marin-2-2024?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[HBGR][CSS%3A Google][PMax] Trenażery&utm_id=20451842775&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwvKi4BhABEiwAH2gcw8keeHWEnR-r_eQy31aXcqmImbGuLQK_fFXZuVMJBujRCAAAFwxZKhoCK6gQAvD_BwE gorszy osprzęt niż w grand canyonie, ale chociaż kosztuje 3 k pln więcej, brzmi jak dobry deal. Odnośnik do komentarza
wilqmaciek Opublikowano 22 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 Kurcze promka się skończyła już wskoczył na 8400 😐 Odnośnik do komentarza
Cinek Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Daj znać jak się jeździ na tym GC9 - bo mam ten sam dylemat co Ty Procaliber czy GC9 ? Pewnie zdecydowałbym się na GC9 ale boli mnie trochę że nie można nigdzie się przejechać i sprawdzić która wielkość ramy mi bardziej pasuje. Mam 174cm i przekrok 82,5 co daje mi wskazanie na S-kę , ale ja ogólnie wolę większe ramy. W Treku wskazanie mam na M lub M/L i tu brałbym tą większą. P.S Ile czasu trwała dostawa ?? M. Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu GC 9 już nie ma, zmniejszyli liczbę wariantów i teraz topowa wersja to 8. Tegoroczny model posiada zmienioną ramę (skrócili rurę podsiodłową o 2cm oraz zmienili mocowanie bidonu na niej przez co w 'M' wchodzi dropper 170mm, wydłużenie reachu skompensowali krótszym mostkiem, wypłaszczyli główkę o 1.5 stopnia oraz zwiększyli kąt podsiodłówki o 1 stopień). Zmiana opon na minus (2.25 Rocket Ron zamiast 2.4 Wicked Will przy jednoczesnej zmianie całej reszty w stronę bardziej terenowej i górskiej jazdy). Ogólnie zrobili z niego całkiem fajną, lekką trailówkę. Rekreacyjny rower w każdy teren. Mniej agresywny niż Rose Bonero. Możesz po ludzku zamontować bagażnik czy butlę pod ramą gdy potrzebujesz i obejdziesz się bez druciarstwa na obejmy z hydraulicznego lub kilometry izolki, jeśli ci na tym zależy. Nie wiem na ile lubisz wyciągnięty do przodu jeździć, ale jeden znajomek kupił GC9 z '23 bodaj i narzeka na krótko dociętą sterówkę, przez co praktycznie nie ma pola do manewru z podnoszeniem kierownicy bez wymiany mostka/kierownicy. (Brał Mkę, ale nie wiem czy jest twojego wzrostu czy ciut wyższy) Procaliber (zakładam, że mówimy o 8 ) w tym roku też najwyraźniej skręcił w stronę roweru do-it-all-duro (nawet się chwalą punktami montażowymi pod nóżkę). Dużo mniej stroma rura podsiodłowa spowoduje, że nie będziesz musiał kombinować z przesuwaniem siodełka do tyłu do jazdy po płaskopolsce czy na długie dni w siodełku, ale w związku z tym mniej będzie na podjazdach pomagać. W M/L będziesz miał dropper 150mm, w M tylko 100mm! Jeśli będziesz chciał pośmigać po górach to szybko zechcesz wymienić hamulce, więc musisz dodatkowe kilka stówek doliczyć (właśnie są spore promocje na Shimano i Magury u Niemców). Z tyłu max 29x2.4" (w GC chyba podnieśli i wchodzi ciut więcej?), obręcze ma jeszcze węższe niż GC. Tu masz szczegółowe porównanie: https://99spokes.com/en-EU/compare?bikes=canyon-grand-canyon-9-2024%2Ccanyon-grand-canyon-al-8-2025%2Ctrek-procaliber-8-2025 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi