igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 29 minut temu, jajacek napisał(a): Są różne napędy Sram. GX na którym jeździłem jak dla mnie równa się SLX, na którym też jeździłem. Czyli NX równa się mniej więcej Deore. Nie mam pojęcia jak się SX sprawuje. A to SX jakoś pomiędzy GX a NX jest czy niżej? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia SX to najniższa grupa, poniżej NX. Taka typu "plastic is fantastic". Nie ma dobrych opinii. Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia To chyba naprawdę w specu poszli tylko w ramę jeśli ten rower normalnie kosztuje 8700 zł (bikeinn) a osprzęt taki sobie. No ale właśnie przesiadka z altusa na to i tak będzie pewnie magia 🙂 Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Zresztą napewno spec mi się wyglądem bardziej podoba. Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Jak się dowiedziałem ostatnio od pana na olx 😅 To chisel ht 29 w rozmiarze L waży 10kg, to taka dosyć niska waga. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Na pewno nie waży 10 kg. Nie wierz nigdy w to co piszą ludzie z OLX, jest ono pełne oszustów. Jak chcesz informacje o wadze to niech zdjęcie wkleją z wagą. Natomiast mój Chisel Expert 2018 w rozmiarze L w konfiguracji: - RockShox Reba - Sram GX 1x11 - heble Sram Level TL - koła firmowe Speca na piastach Formula - opony Fast Trak Speca z dętkami ważył równo 11,0 kg Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Ogólnie to tak, jeden gość pisze w opisie 12 kg bez żadnych zmian w czym kolwiek poprostu oryginalny rower, drugi pisze w opisie że coś tam zmieniał i zszedł do 10.3 kg natomiast trzeciego spytałem się w wiadomości i napisał mi że oryginał waży 10 kg (równo!) i wyczytał to z neta, mówi że nie ma jak zważyć samemu 🙂 Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia A patrzyłeś tamte ogłoszenie co wysłałem wyżej z specem na olx? Myślisz że coś gość kręci czy jak bo to jego się właśnie o wagę pytałem, no niby 4100 zł to fajna cena no ale jak z ufnością tam to nie wiem. Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Nawet jeśli ważył by bliżej 12 kg to i tak 2kg mniej niż mój obecny 😅 Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 3 minuty temu, igiwir123 napisał(a): Ogólnie to tak, jeden gość pisze w opisie 12 kg bez żadnych zmian w czym kolwiek poprostu oryginalny rower, drugi pisze w opisie że coś tam zmieniał i zszedł do 10.3 kg natomiast trzeciego spytałem się w wiadomości i napisał mi że oryginał waży 10 kg (równo!) i wyczytał to z neta, mówi że nie ma jak zważyć samemu 🙂 A nie przepraszam te 10.3 kg to prywatny rower sprzedawcy ale też chisel tylko że z 2020. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 12 kg to jest waga jakiej bym oczekiwał w tych konfiguracjach. RockShox Judy waży jakieś 2 kg, Reba 1,6 kg. Osprzęt Sram SX też waży więcej niż GX. Mój karbonowy Spec Epic waży 10,5 na Foxie który waży 1,5 kg, XT/XTR i pancernych kołach ważących 1800 gramów. Średniej klasy karbonowe koła ważą 1500 gramów. Nie wierz w bajki. Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Ale większość na olx sprzedaje tego chisela nówka ale tanio, pewnie kupiony na bikeinn za 3500 i sprzedają za ponad 4000 zł Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Zapewne. I ten zakup ma ręce i nogi aczkolwiek wolałbym ten wyższy model na NXie i amorze Judy Gold z lepszym tłumikiem. Odnośnik do komentarza
igiwir123 Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia No wiesz Jacek ja też bym wolał wyższy model, ale to już wchodzimy w 5000 zł a to już jest za mocno za budzet, jeszcze 4100-4200 zł ok ale +/- 5000 zł to juz dużo za dużo. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Nie kupuj w ten sposób. To nie ma żadnego sensu, jeśli nowy rower to ze sklepu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi