Mic4ael Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Hej, Planuję kupić rower gravelowy i znalazłem dosyć ładny egzemplarz od firmy Serious - Serious Grafix Czy ktoś może mi poradzić, czy warto kupić jednoślad tej firmy? Czy może wydać trochę więcej i kupić Tribana? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Cześc, tutaj masz wątek dot. tego roweru, do czytania na długie zimowe wieczory :) https://www.forumrowerowe.org/topic/232991-gravel-serious-grafix-cyclocross/ Triban, raczej niezły wybór, plus taki, że możesz sobie pojeździć po sklepie próbnie. Odnośnik do komentarza
Mic4ael Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 8 godzin temu, pepe napisał: Cześc, tutaj masz wątek dot. tego roweru, do czytania na długie zimowe wieczory :) https://www.forumrowerowe.org/topic/232991-gravel-serious-grafix-cyclocross/ Triban, raczej niezły wybór, plus taki, że możesz sobie pojeździć po sklepie próbnie. Hej, dzięki serdeczne za link! Chyba się jednak zdecyduję na tego Serious-a. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Po spawach widać że rama taniocha. Wolałbym jednak Tribana. Odnośnik do komentarza
IgorK Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Użytkuję Tribana RC520. Ponad pół roku. Porównując specyfikację to Triban jest lepszy. W serwisie będzie droższy (napęd 11s). Triban ma napęd bardziej szosowy, tu masz korbę z blatem 46T - bardziej gravelowy niż tribanowe 50T. I widelec: Triban ma alu-carbon, tu full alu:). Rzut oka na SPOINY - klasa jakości co najwyżej D wg PN-EN 5817. Tzn. kiepsko. Odnośnik do komentarza
SanczoPanczo Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 W dniu 18.01.2020 o 16:24, jajacek napisał: Po spawach widać że rama taniocha. Wolałbym jednak Tribana. Zdecydowanie Serious ma ładniejsze ramy od Tribanów. Dopiero najnowsze Tribany z 2021 zaczynają wyglądać lepiej. Roczniki 2020 i poprzednie Tribanów wyglądają po prostu tanio. Mam Serious Grafix biały z ubiegłego roku (Tiagra i hydrauliczne hample) i rama wygląda bardzo ładnie na żywo. Zdecydowanie lepiej od Tribanów, których obejrzałem dziesiątki w sklepach Decathlon (też się nad nimi zastanawiałem). Fakt, że w Seriousie widoczne są mocno spawy, ale wykonane są schludnie. Mimo wszystko dalej oceniam ramy Serious lepiej od Tribana. W tym budżecie nie ma co marudzić :). Jak ktoś chce patrzeć na rower - to proponuję karbonową ramę i po problemie ;). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi