michal7187 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 @GeloLBN - Ta Meridka owszem ładniejsza, cena i późniejsza odsprzedarz też spory plus, ale bardziej zależy mi na komforcie jazdy, więc wybiorę Tribana.Po pracy jadę do Decathlonu. Jak opuszczą coś to kupię, jak nie to jeszcze pomyślę.I tak i tak teraz już za bardzo nie pojeżdżę, więc wielkiego ciśnienia nie mam :) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Byłem ostatnio w Decathlonie i mimo tego, że mamy listopad, rowerów szosowych jest tam sporo. Widać poczuli, że jest zainteresowanie i ściągnęli ich więcej. Bo przecież w poprzednich latach to nie było takie proste, żeby kupić ich rower :) Dlatego może się okazać, że za jakiś czas zrobią jakąś wyprzedaż. Ale kto to wie... To duża sieć, mogą sobie pozwolić na trzymanie tych rowerów nawet do przyszłego roku, jeśli kolekcja się nie zmieni. Odnośnik do komentarza
michal7187 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Witam,Byłem wczoraj w Decathlonie w Łodzi - faktycznie mają na stanie sporo Tribanów 500 i 520 (tych było najwięcej)Wiem już teraz, że muszę brać XL. Ostatecznie roweru nie kupiłem pytałem o rabat - koniec sezonu, że zapłacę gotówką itp., niestety cena roweru jest jaka jest... Ostatecznie wstrzymałem się z zakupem - malowanie C1 w 520 wybitnie mi nie podchodzi, C2 nie ma w rozmiarach XL Odnośnik do komentarza
michal7187 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam serdecznie,Ciągle trwają poszukiwania szosy dla mnie :)Mógłbym prosić o ocenę 2 rowerów poniżej - ta Merida chyba trochę za droga jak na swoje wyposażenie.http://olx.pl/oferta/nowy-szosowy-merida-road-race-880-16-CID767-IDazTIf.html#5dc445e1ff - MERIDA http://olx.pl/oferta/rower-szosowy-conway-kolarzowka-widelki-karbon-CID767-IDc148x.html#5dc445e1ff - CONWAY (ten juz chyba lepszy) Odnośnik do komentarza
GeloLBN Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Oba w tej cenie są nie za bardzo i w obu przypadkach triban520 wypada dużo lepiej.... Odnośnik do komentarza
Lukas Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Jestem posiadaczem roweru Triban 500 czyli poprzednika 520 i mogę ten rower tylko polecić- co prawda jeżdżę czysto rekreacyjnie, ale zrobienie trasy kilkudziesięciu kilometrów po asfalcie jest dużo prostsze i przyjemniejsze niż na crossie. Poleciłbym jednak oddanie tribana zaraz po zakupie na kompletny serwis, włącznie ze smarowaniem piast, łożysk i dociąganiem szprych. Stosunek jakości do ceny w tym rowerze jest naprawdę bezkonkurencyjny, ale jakość montażu niestety pozostawia wiele do życzenia. Odnośnik do komentarza
GeloLBN Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 To już zależy od tego, jaki serwisant zajmie się rowerem... jeden zrobi dobrze, drugi źle, nie ma co generalizować :) Ważna rzeczą, O której dużo ludzi nie wie lub zapomina jest to, że w nowym rowerze wszystko musi sie ułożyć, linki i szprychy muszą popracowac, powyciągać się i po kilku jazdach, tak ok 100-200 km należy zrobic przegląd z regulacją. ... Odnośnik do komentarza
Lukas Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Jasne, że nie można generalizować i zawsze może się zdarzyć, że wszystkie elementy do roweru składa nie kliku czy kilkunastu pracowników tylko jeden serwisant oddany swojej pracy :) Zgadzam się w 100% co do wykonania przeglądu po ok. 100 km, ale w przypadku tańszych rowerów z sieci sportowej myślę, że lepszym wyjściem będzie wykonanie bardziej kompleksowego przeglądu- nie tylko regulacyjnego. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Mówicie o montażu? Panowie, oddanie swojej pracy to jedno, ale normy czasowe na produkcji to drugie. Czasem się tego nie przeskoczy i robi się na ilość, nie zawsze na jakość. To nie Maybachy, które składa się w dużej mierze ręcznie przez wiele, wiele godzin :) Odnośnik do komentarza
GeloLBN Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ja mówiłem bardziej o pracowniku sklepu, który robi montaż końcowy i regulacje .... montaż produkcyjny, to już inna bajka... ;) ...kto inny robi piastę (i ją smaruje), kto inny zaplata kolo, a kto inny składa je do kupy z kasetą i resztą napędu... niemniej jednak sądzę, że standardom produkcyjnym, decathlon, a dokładniej b'twin nie ustępuje innym producentom rowerów, a znaczące różnice można odczuć właśnie na etapie końcowego złożenia i regulacji, z którym bywa różnie - przegląd serwisowy po 100 km, ma właśnie na zadaniu regulację elementów, które da się wyregulować dopiero po "dotarciu" oraz poprawić ew. niedociągnięcia w montażu (dokręcenie połączeń, gwintowanych, likwidacja luzów, etc). Ale z tym również różnie bywa... bo zdarza się że podczas takiego przeglądu serwisant podreguluje przerzutkę podciągnie 2 szprychy i po 2 minutach rower wg niego zrobiony ;) Odnośnik do komentarza
Lukas Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 A ja mówiłem o montażu roweru, nie o jego regulacji ;) Oczywiście egzemplarze poszczególnych rowerów btwin mogą być różnie zmontowane, ale po oddaniu mojego tribana do serwisu na kompleksowy przegląd włącznie z wymianą linek rózńica była bardzo widoczna. Trzeba jeszcze pamiętać, żeby znaleźć dobry serwis :) Odnośnik do komentarza
michal7187 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam, Byłem znowu dzisiaj w Decathlonie przecen na rowerki szosowe oczywiście brak. Chciałem skorzystać z promocji 5 x 0% rat - okazało się, że trzeba sobie wyrobić kartę kredytową, która kosztuje 35 PLN/rok.Nie chciało mi się w to bawić :P Dowiedziałem się paru innych rzeczy, może komuś to info się przyda pomocne.Tribanów 500 z 2014 (odpowiednik obecnego Trbiana 520) nie ma w żadnym sklepie Decathlon w Polsce. Przy zakupie przez internet rower jest przygotowany do jazdy, wystarczy tylko przekręcić kierownicę; dostawa gratis. Można kupić sobie rower i rozłożyć na "x" rat, wtedy np. 5 rat to 5%, 7 rat - 7% itp. Odnośnik do komentarza
Jeybe Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Nie rozumiem czemu udałeś się do sieciówki,skoro możesz zdecydowanie taniej zamówić dobry rower w sklepie internetowym,przecież taka forma zakupów ma same plusy:) Odnośnik do komentarza
michal7187 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nie rozumiem czemu udałeś się do sieciówki,skoro możesz zdecydowanie taniej zamówić dobry rower w sklepie internetowym,przecież taka forma zakupów ma same plusy:) Jeybe - znajdź mi proszę taki rower w porównywalnej cenie. Z chęcią kupię, bo malowanie Tribana 520 C1 mi się wybitnie nie podoba :) Powodzenia w szukaniu :) Odnośnik do komentarza
Lukas Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Jeybe - znajdź mi proszę taki rower w porównywalnej cenie. Z chęcią kupię, bo malowanie Tribana 520 C1 mi się wybitnie nie podoba :) Powodzenia w szukaniu :) michał7187- może spodoba ci się silverback strela 3 rower dostępny na allegro, ale obecnie chyba w rozmiarze 56cm- może mają też większy. Pełna grupa sora jak w Tribanie i carbonowy widelec, na plus dochodzi carbonowa sztyca obręcze Alexrims i przede wszystkim szlifowane spawy ramy. Aha doskonale rozumiem twój argument dotyczący malowania tribana 520c1 ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi