Bajer Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Siemka !! Chciałbym sobie sprawić rower MTB a budżet to do 2500 zł. Z góry dziękuje za pomocne porady ! Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Rowery mtb zaczynają się od bliżej 3k. Poniżej tylko atrapy. Najtańszy mi znany to chyba Ghost Kato 5.9 2018. Ok. 2600 Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Do czego potrzebujesz tego roweru? Gdzie będziesz jeździł, ile i ile masz wzrostu, przekroku i wagi? Odnośnik do komentarza
Igras Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Witam, Podczepię się pod temat bo poszukuje od paru dni dokładnie tego samego ~2500zł, maksymalnie 20-30% asfalt reszta w lesie zarówno na dziko jak i po wyrobionych ścieżkach. 189 cm waga ok. 90kg przekrok ~80cm thalcave polecisz może jakieś sklepy w 3mieście które warto odwiedzić ? Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 @Igras - do 2500PLN polecałbym Fusion http://www.unibike.pl/fusion29.html lub Kellys Spider 50/70 29 (w zależności czy możesz nadszarpnąć trochę budżet): https://www.kellysbike.com/pl/mtb-xc-c625/ , lub Cube: https://www.bikester.pl/rowery/rowery-gorskie/rowery-mtb-29-cali/cube.html, ewentualnie Kross. Sklepy w Trójmieście to na pewno Żuchliński w Gdyni lub Wysepka w Gdańsku, mają spory wybór i dobre oceny ale nie mają wszystkich rowerów, np. Żuchliński ma Unibike'i, Gianty, Scoty i pewnie jeszcze jakieś ale nie pamiętam. Odnośnik do komentarza
Igras Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Dziękuje za pomoc. Z wymienionych rozumiem ze Kellys Spider 70 jest najlepszy pod względem parametrów ? A jak samo użytkowanie czy ktoś miał przyjemność go osobiście sprawdzić? Nie ukrywam, że wizualnie jest bardzo ładny. Zależy mi też żeby ten rower był zwinny, zwrotny i wytrzymały ponieważ lubię katować wszelkiej maści sprzęt. Odnośnik do komentarza
patryg4 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 [mention=7487]Igras[/mention] Wczoraj będąc w Auchanie w Rumi widziałem bardzo fajny rower, nie makrokesz tylko fajny góral. Dlaczego się wyróżnia? Ponieważ ma osprzęt jak rowery inych marek, oczywiście w dużo lepszej cenie.Marki nie pamiętam, rama srebrna z zielonymi wstawkami, osprzęt:Amortyzator Rock Shox XC30 Coil 27,5Przeezutka tył Shimano Deore 9 rzędowaKaseta, korba też Shimano bodajże AltusManetki Shimano Altus 3x9Hamulce Hydrauliczne Shimano, tarcze 160/160.Koła 27,5CalaCena to 2300złotych, gdzie np. Trek z takim osprzętem to 3000złotych patrz X-Caliber 7.W Kellysie Spider 70 dostajesz gorszy osprzęt za wyższą cenę, np. Widelec Suntour XCT gdzie Rock Shox XC30 jest dużo lepszy i ma normalne tłumienie. Nie wiem co sądzisz w kwestii rozmiaru koła ale między 27,5 a 29 dużej różnicy niema. Nie wiem jak jest z jakoscią ramy w tym rowerze, ale pod względem osprzętu jest bardzo fajny. Odnośnik do komentarza
Mociumpel Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Pewnie Husara 27,5 cala https://twoja-gazetka.pl/auchan-gazetki/gazetka-46561-8 na samym dole model. Dla samej gwarancji i widelca można kupić - takie moje zdanie jest ? Odnośnik do komentarza
Igras Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 A co myślicie o Trek marlin 7? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Wszystko to atrapy MTB co wymieniacie. Nowoczesny mtb żeby nadawał się do mtb czyli żwawej jazdy po lasach i singlach musi mieć: - sensowy amor powietrzny, ewentualnie olejowo-sprężynowy RockShoxa - osprzęt minimum Deore albo SRAM NX. Osprzęt to nie znaczy przerzutka. To przede wszystkim manetki. Wszelkie Suntoury XCT/XCM to po prostu gówno a nie amory Suntour XCR Coil w Spider to też chłam nie mający nic wspólnego z amortyzatorem A Altus/Acera/Alivio gnie się pod większym naciskiem czy jak patyk wpadnie w wózek przerzutki. Odnośnik do komentarza
Igras Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 A jak zwiększyny budżet do 3000 zł? Odnośnik do komentarza
Lethos Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Panie Jacku stoję przy podobnym problemie jak właściciel tematu, szukam mierze. Wiem że nie będzie to prawdziwe MTB raczej atrapa. Ale co ma Pan do powiedzenia na ten egzemplarza INDIANY z tego roku 2019? https://www.mediaexpert.pl/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m21-czarno-brazowy,id-1272974 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Ta Indiana (produkuje Kross) bardzo przyzwoita jak za te pieniądze. W okolicach 3k mamy jeszcze podobny Cube Attention i trochę droższy Cube Attention SL. Chyba Rose Count Solo 1 ciut lepszy, 800 Euro. Można też spojrzeć na Krossa i Accenta. Ale ta Indiana całkiem, całkiem. Odnośnik do komentarza
Lethos Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Czyli zostaje zasiąść na nią i zobaczyć jak się człowiek czuje ? Wydaje mi się że za te pieniążki sensowna i kompletna. Odnośnik do komentarza
Igras Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Cube attention niestety w okolicy 3k tylko same ramy 17 z tego co widzę. Edit: Jest rama 19 jeszcze widzę przy 189cm będzie ok czy raczej celować w 20-21? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi