Adam456 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam Posiadam obrecze roweru 622-19c stara opona to 700-42C (40-622) i nowa opna 700-38C (40-622) jaka bedzie pasowac do nich dętka? Kupiona ponizej dętka nie pasuje na obrecz jest za duza. Na dole załączam zdjecia Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Dętka powinna pasować, zgodnie z opisem na opakowaniu. Może nie jest wcale za duża ? Do obręczy nie ma co przymierzać. Załóż oponę na obręcz z jednej strony, potem dętkę i drugi rant opony, powinno się ułożyć. Mało prawdopodobne że trafiłeś na dętkę o większym rozmiarze niż 28 cali. Chyba nawet nie ma takich w sprzedaży. (29 cali to ta sama średnica obręczy). Jedyny problem byłby wtedy gdybyś dętkę do opon o szerokości około 50 mm próbował upchnąć w oponie poniżej 32 mm, to wtedy faktycznie mógłby być problem. W razie czego zamów dętkę z oznaczeniem 622, np taką : https://rowerek.pl/product-pol-18913-Detka-700-x-32-43C-wentyl-DV-dlugi-40mm.html Ta którą masz jest dla średnicy obręczy od 622 do 635, czyli może być odrobinę większa, co jednak nie powinno przeszkodzić w montażu. Odnośnik do komentarza
Adam456 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Rozumiem cie sam jestem zdziwiony ze nie pasuje. Nigdy nie przymierzam detki na oko. Zarzucilem opone napompowalem kola i opona w jednym miejscu ma mniej powietrza jakby nie chciala sie cala rozejsc nie rozumiem czemu. W czasie jazdy odczuwalne jest tzw jajko, ale sprawdze ta twoja dętke Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Może i coś faktycznie walnięta jest ta dętka. Ja zwykle kupuję dętki Schwalbe, czyli dla Ciebie, to byłaby ta (zakładając że masz wentyl samochodowy) : https://allegro.pl/oferta/detka-schwalbe-28-1-10-1-75-av17-auto-40mm-6794563475 (Tego Accenta dla przykładu podlinkowałem, nie używałem). Ten model Schwalbe AV17 zakładałem do opony 28 cali 32 mm jak i 42 mm, nie było nigdy problemu. Możesz jeszcze dla sprawdzenia napompować tą podejrzaną dętkę luzem. Z tego so piszesz, może tak być że w jednym miejscu jest np. gróbsza guma, będzie to wtedy widać, że nie jest równo. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 To jest dętka dziwoląg z muzealnym zaworem Dunlop. Gruppenscheisse się powinna nazywać. Kup w Decathlonie albo sklepie rowerowym normalną dętke z zaworem Presta a nie w supermarkecie. W zasadzie każda szosowa i trekkingowa pasuje. Byle nie mtb.https://www.decathlon.pl/dtka-700x35-45-presta-id_8311103.html Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 i pompkę do presty ? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 W moich pompkach ta sama końcówka pasuje i do presta, i do dunlopa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi