Romanek11 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Prawdę mówiąc myślałem, aby skrócić kierownicę, ale nie wiedziałem czy wypada ;) . Jak już utnę to chyba po 2-2.5 cm na stronę to i tak będzie dłuższa niż w starych "góralach". Hamulcom też się przyglądałem: klocki tak na oko mają ok 2mm a na tarczach praktycznie nie widać ubytku, opony są jak nowe, może ktoś założył wcześniej nówki, lub rower faktycznie więcej stał jak jezdził :rolleyes: . Pozostaje mi teraz zakupić pompkę do amora, przyrząd do pomiaru łańcucha i oświetlenie na tył tyle na początek, Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Jakbyś ciął kierownicę, to lepiej mniej na początek, 2 cm z jednej strony to jest sporo, a jak już utniesz, to później już nie dosztukujesz :) Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Najpierw przesuń sobie manetki i chwyty bliżej środka, pojeździj trochę, zobacz czy jest dobrze i dopiero wtedy tnij. Odnośnik do komentarza
Romanek11 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Obydwoje macie rację, manetki muszę już teraz obowiązkowo przesunąć, bo mi trochę przeszkadza ze względu na duże łapy a kierę faktycznie skrócę mniej na początek. Dziś pierwsza jazda w terenie i jestem pod wrażeniem, jadąc aż nie chce się zwalniać, muszę jeszcze zainwestować w jakiś fajny licznik :) Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Fajnie, że rowerek podpasował. Prosty licznik SIGMA BC 14.16 STS CAD możesz kupić od człowieka gumy z Allegro :) https://allegro.pl/licznik-sigma-bc-14-16-sts-cad-nfc-bezprzewodowy-i7605723813.html Bezprzewodowy, pomiar prędkości i kadencji, widzę że mu ostatnia sztuka została, mam takie dwa w obydwu moich rowerach, jeden kupiłem od Gumaaaa, drugi od Jerek_Bobi (bo Gumie się wtedy skończyły) . Albo taki, z pomiarem tętna SIGMA BC 23.16 STS, też bardzo okazyjna cena : https://allegro.pl/licznik-rowerowy-sigma-bc-23-16-sts-j-polski-i7593737976.html Chyba że chcesz coś z GPSem (zapis trasy, nawigacja, itp.), też można, ale to już będą inne kwoty, plus ładowanie przez USB co jakiś czas. Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Mam 23.16 i polecam. Fajny licznik z wyraźnymi cyframi. Wolę bardziej niż Roxa 11.0 Odnośnik do komentarza
Romanek11 Opublikowano 12 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Licznik już kupiony na miejscu i do tego taniej niż na aledrogo :) ale nie mogę go do końca ustawić, jest tylko rozmiar koła i nic więcej :unsure: powinno być chyba jeszcze rozmiar opony czy obwód... Pepe, poszło PW. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Linka do manuala: https://www.sigmasport.com/en/images/pdf/081416-2_Manual_BC1416_Montagebogen_SP1.pdf Tak, manual wygląda strasznie, plus jest taki, że tylko za pierwszym razem trzeba ustawiać, Odnośnik do komentarza
Romanek11 Opublikowano 12 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Mam tą instrukcję, jutro po prostu dokładnie zmierzę obwód koła i wpiszę w licznik. Szkoda, że nie ma dodatkowo rozmiaru opony, było by prościej :) Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Jak nie ma jak jest :) Wszedłeś w opcję manualnego ustawienia obwodu koła (znaczy koła z oponą), a można wbić 29 cali, popatrz dobrze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi