brachol Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Witam Od kilkunastu km pojawiają mi się jakieś takie stuki, w suporcie podczas kręcenia ale nie na każdym obciązeniu. Generalnie raczej wtedy gdzy kręcę szybko nawet z mniejszym obciążeniem niż np. na podjeździe. Luzów nie stwierdziłem. Czy może to być powodowane? Rower Cube Attention SL pozdrawiam Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 To może nie być suport, tylko np. łańcuch, Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Może być 58 różnych rzeczy. Żey sprawdzić suport zrzuca się łańuch poza korbę i kręci się korbą bez łańcucha. Jeśli nic nie stuka to nie jest to kwestia suportu. Odnośnik do komentarza
brachol Opublikowano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 no właśnie sam już nie wiem czy to np nie siodełko albo coś innego nie mogę tego zlokalizować. Szukam dalej. Odnośnik do komentarza
janciowodnik Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Sprawdź luz na bębenku kasety, przyjrzyj się swojemu stylowi pedałowania. Przy nierównomiernym nacisku na pedały, przy małym obciążeniu koło może Cię wyprzedzać. Zapadki w bębenku łapią i puszczają. Odnośnik do komentarza
brachol Opublikowano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Pokręciłem przy siodełku i jak na razie cisza nastała zrobiłem rundkę 15 km dla sprawdzenia w różnym terenie i nic nie słychać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi