Meidei Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam. Przez studia, bądź dzięki studiom mieszkam w gdańsku :) Chciałbym kupić sobie rower do dynamicznej i szybkiej jazdy po ścieżkach rowerowych, do pracy, na trening i na przejazdy gdańska - gdynia. Mam w planach wydać 2 tysiące złotych. Nie znam się, więc proszę was o doradzenie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Zajrzyj do Decathlonu zerknij na triban 520 na baranku i na prostej kierownicy, który ci lepiej będzie pasował. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 On ma tam bardzo ładny park krajobrazowy ze trasami mtb. Więc warto rozważyć mtb. Ale za 2k to jest nędza a nie mtb. Na mtb trzeba wydać min. 3k. Jeśli tylko drogi utwardzone to Tiban 520 jest bardzo przyzwoitym rowerem. Odnośnik do komentarza
Meidei Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 załóżmy, że jeszcze można uwzględnić rower mtb, grube opony nie spowodują dużego spadku prędkości ?czy w szosowym bardzo musze uważać na nawierzchnie ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Prędkości i szerokie opony trochę się wykluczają. Kto chce jeździć szybko, kupuje rower szosowy. Szosa jest do jazdy po dobrych asfaltach. Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Możesz wsadzić opony np. 28c powinny lepiej sobie radzić z drobnymi nierównościami, wczoraj na takich jeździli po brukach niektórzy zawodnicy w TdF, tylko trzeba na krawężniki uważać. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgadza się. Większość po brukach jeździła na 28, część nawet na 30 mm Odnośnik do komentarza
Meidei Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 wyoski koszt dokupienia takich opon ?bo ten co polecacie jest na 25c. Licznik predkosci z kadencja za ~250 zl warto czy syf ? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 W Tribanie to i 35c włożysz. Koszt zależy od wagi i jakości opon. Ja jeździłam na tanich za 40zł sztuka, ale jednak te dwa razy droższe są też prawie dwa razy lżejsze. Do liczników z kadencją mam stosunek taki, jak Jacek do crossa lub fitnessa - każdy przez to musi sam przejść, a potem większości wydaje się to najgłupszym wydatkiem życia i wracają do MTB lub kupują prawdziwą szosę ;) Odnośnik do komentarza
Meidei Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 W Tribanie to i 35c włożysz. Koszt zależy od wagi i jakości opon. Ja jeździłam na tanich za 40zł sztuka, ale jednak te dwa razy droższe są też prawie dwa razy lżejsze. Do liczników z kadencją mam stosunek taki, jak Jacek do crossa lub fitnessa - każdy przez to musi sam przejść, a potem większości wydaje się to najgłupszym wydatkiem życia i wracają do MTB lub kupują prawdziwą szosę ;) czyli odradasz licznik ? Odnośnik do komentarza
Meidei Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Postanowiłem zwiększyć budżet do 3k. Zmieni to dużo ? Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Kto bogatemu zabroni. Na aliexpres możesz kupić za ok. 60 zl bezprzewodowy z kadencja lixdata lub enkeei. Przy 3k możesz rozejrzeć się za gravelami, ale musiałyby być po sporych upusta lub używane (nietrafione rozmiary), na Olx ktoś oferuje soot 30 za 3k, jak masz blisko do Warszawy warto obejrzeć, Jacek linkował też kiedyś speca Diverge za podobną kwotę, ale szybko ktoś go kupił, na alledrogo widziałem też kilkuletniego cannondale caadx 105 w super stanie i tej cenie, ale on również szybko się sprzedał. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Kto bogatemu zabroni. Na aliexpres możesz kupić za ok. 60 zl bezprzewodowy z kadencja lixdata lub enkeei.Dokładnie tak. Ja miałam przewodowy licznik z kadencją za 120zł, a po jego zgubieniu w lesie, wróciłam najpierw do zwykłego, taniego licznika za 50zł, a potem przesiadłam się na kombajn z GPS, na który przy intensywniejszym użytkowaniu roweru warto uzbierać. Czy to znaczy, że jest konieczny? W zasadzie jest tak samo potrzebny, jak i kadencja, która przydaje się niewielkiemu odsetkowi, podczas gdy cała reszta uprawia gadżeciarstwo ;) Żeby nie było, też jestem na tej liście i jeśli brać pod uwagę procentowo wydatki i zarobki, to w bardzo ścisłej czołówce :D Gravel do miasta to głupi pomysł. Gravelowi bliżej do przełaja, a bardzo daleko do MTB. Jednym słowem komfort da znikomy, a osiągi mocno spadną. Odnośnik do komentarza
Meidei Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Kto bogatemu zabroni. Na aliexpres możesz kupić za ok. 60 zl bezprzewodowy z kadencja lixdata lub enkeei. Przy 3k możesz rozejrzeć się za gravelami, ale musiałyby być po sporych upusta lub używane (nietrafione rozmiary), na Olx ktoś oferuje soot 30 za 3k, jak masz blisko do Warszawy warto obejrzeć, Jacek linkował też kiedyś speca Diverge za podobną kwotę, ale szybko ktoś go kupił, na alledrogo widziałem też kilkuletniego cannondale caadx 105 w super stanie i tej cenie, ale on również szybko się sprzedał. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka do wawy daleko z gdańska Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Nie żartuj. Pociągów pełno, tylko dzień wygospodarować. Ja za rowerem jechałam z Tarnowa do za Włocławek ;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi