ktokolwiek Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Swoją drogą od tygodnia gadamy o spinkach, a założyciel tematu milczy... Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze? Wpadają, dowiedzą się czego chcą, ani be, ani me, ani pocałujcie mnie w dupę i koniec bytności na forum. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Spina spinki w jeden łańcuch :D Kiedyś czytałam, że podobno wtedy się nie wyciąga ;) Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Metoda zajefajna ;) Gdyby nie to, że Alivio chodzi wyśmienicie to chyba bym wskoczył na 8 rzędów. Może wtedy łańcuch wytrzymał by dłużej. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Nie wiadomo tylko, jakby działały przerzutki. Ja mam teraz klopot z lekkimi biegami z tyłu w Clarisie, bo na jednym łańcuch przeskakuje, a na dwóch innych rzęzi. Chyba kaseta do wymiany, choć wygląda w porządku i dwa dni temu rozebrana na części pierwsze i wyszorowana do sreberka. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 U mnie też kaseta wyglądała w porządku, a z nowym łańcuchem nie współgra - przeskakuje na dwóch biegach. Może się ułoży za 100-200 km. Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Może linka za słabo dokręcona przy przerzutce i się luzuje przy wrzucaniu najcięższego biegu, miałem tak u siebie po wymianie linek. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Linki są ok. To ewidentnie wina nowego łańcucha i wyeksploatowanej kasety. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Nie znam niestety dokładnie historii tego roweru, bo kupiłam używkę. I na prostej oraz na stojaku było u gościa okej (facet, który sprzedawał prowadzi zresztą serwis). Potem na jakieś 100-200km rower wzięła siostra i marudziła, że Claris jest be. Najpierw napęd wyczyściłam, a wczoraj pojechałam tym rowerem na wycieczkę i faktycznie - na lekkich biegach są przeskoki. Jak coś, mam kasetę Alivio w domu - może ją spróbować? Czy sprawdzać linki, które w sumie też sprawiają wrażenie nowych (linki i pancerze Jagwire, gładziutkie i nie postrzępione)? Ja nie wiem, za co się w rowerze zabiorę, zaraz musi być jakiś zonk... A im większą mam wiedzę, tym bardziej wszystkiego się czepiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi