stratos37 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Co się dzieje z rowerzystą w przypadku, gdy samochód osobowy najedzie na niego z tyłu. Chodzi mi o najbardziej prawdopodobną sytuację, która najczęściej występuje (np. rower obróci się w powietrzu, a rowerzysta przeleci przez kierownicę). Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Co się dzieje z rowerzystą w przypadku, gdy samochód osobowy najedzie na niego z tyłu. Chodzi mi o najbardziej prawdopodobną sytuację, która najczęściej występuje (np. rower obróci się w powietrzu, a rowerzysta przeleci przez kierownicę). Może połamać np ręce jak na nie poleci, może sobie nabić guza jak ma kask, a bez kasku to już cała plejada do śmierci włącznie. Odnośnik do komentarza
stratos37 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Dzięki za odp. ale nie chodzi mi o skutki zdrowotne, interesuje mnie co się dzieje z rowerzystą i rowerem: np. czy rowerzysta w momencie uderzenia leci do góry i spada na maskę, czy do przodu przez kierownicę, itp. Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 To zapewne zależy od prędkości, pozycji rowerzysty za kierownicą, czy był w SPD, szczegółów terenu, kąta uderzenia etc. Na YT zapewne trochę można znaleźć. Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 [...] Na YT zapewne trochę można znaleźć. (4:27). A tak naprawdę dużo zależy od prędkości, a nawet roweru (pozycja na rowerze). Ja dostałem uderzenie w bok przy ok. 20km/h i nie spadłem nawet z roweru, choć auto mnie przepchnęło z 2 metry. Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 I o tym napisałem a pod etc. można podpiąć nawet wagę rowerzysty choć to poniekąd jest też jakby zawarte w prędkości obiektów. Parametrów mających wpływ na "pokaż jak latasz" jest mnóstwo. Podstawowy parametr to prędkości obiektów. Kształt samochodu też będzie miał znaczenie. Zapewne jest różnica pomiędzy kształtem samochodu sportowy, ciężarowy a oddziaływaniem na trajektorię lotu. Odnośnik do komentarza
jadenarowerze.pl Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Kiedyś gdzieś (w sklepie Google play) widziałem grę, gdzie stymulowało się przypadki zrzucania manekina ze schodów, potrącenia i co tylko ktoś sobie wymarzy. Taka relaksująca apka To co zwróciło moją uwagę, to bardzo fajnie zachowana fizyka w grze. Jeśli interesują Cię podobne przypadki, poszukaj w necie. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi