Prz3mo Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Witam Jakoś tydzień temu kupiłem rower Unibike Mission 29. Czy to normalne żeby już po 280 kilometrach były problemy z łańcuchem? Nie ważne z jaką prędkością jadę to łańcuch przeskakuje. :mellow: Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Skoro rower nowy to na gwarancji, podjedź na serwis i niech robią. W jaki sposób przeskakuje? Pomiędzy zębatkami czy inaczej? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Z opisu nie wygląda to na problem z łancuchem tylko z regulacją tylnej przerzutki. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Co w sumie byłoby całkowicie naturalne po pierwszych kilkudziesięciu/kilkuset kilometrach. Odnośnik do komentarza
Prz3mo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Problemem okazało się jedno z ogniw łańcucha jak widać na zdjęciu. Wszystko na to wskazuje ,że to wada fabryczna. Jedno ogniwo łańcucha jest po prostu nieruchome podczas jazdy. Jadę zaraz do serwisu i ciekawe co powiedzą. :) Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Trochę oliwki, rozruszaj ogniwo i bedzie OK. Odnośnik do komentarza
Prz3mo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 No właśnie próbowałem smarować i rozruszać ogniwo ale nic nie pomagało. W serwisie powiedzieli mi żebym przy zmianie biegów nie naciskał mocno na pedały i ,że to było przyczyną. Zdziwiło mnie to bo jeżdżę od wielu lat na rowerze i pierwszy raz takie coś miałem. Dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Kurczę, no przyznam, że na taką przyczynę bym nie wpadła... Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zdarza się. Wczoraj zakładałem nowy łańcuch i używałem skuwacza. Chyba zbyt dobrze. ;) Też miałem problem z ogniwami ale dostały smaru i jakoś to rozruszałem. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 No, ale to akurat dla mnie najzupełniej logiczne - jak "za dobrze" skujesz, to objaw jest dokładnie taki, jak u kolegi, natomiast żeby był efektem mocnego naciskania na pedały, to dla mnie czarna magia ;) Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 A może w serwisie "trochę" nagięli rzeczywistość? ;) Cały czas się zastanawiam jak to możliwe. Jak ogniwo zostanie na zębie kasety, a poprzedzające i następne są niżej? Da się tak? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi