dawids2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam planuje zakup roweru budżet około 2300zl. Rower ma służyć głownie do tras leśnych,górskich czasem po mieście jakaś krótka trasa, znalazłem kilka modeli rowerów ale wezmę też pod uwagę przez was proponowane modele. 1 https://www.btwin.com/pl/rowery-gorskie/Rowery-gorskie-sportowe/20070-rower-gorski-mtb-rockrider-520-s-275.html 2 https://www.kross.pl/pl/mtb-xc-29/level-b3 Odnośnik do komentarza
TheGlazina Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Cześć. Na jakiego chłopa szukamy roweru? W tej kasiorce to szału wielkiego nie będzie, ale coś poradzimy. Tego fulla za 1700 zł. od razu skreślamy. Może jednak lepszy okazałby się crossowy, przemyśl sprawę, czy na pewno MTB. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Jeśli koniecznie z Deca i koniecznie górski to prędzej ten: https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-560-275-id_8364732.html Pytania jak kolega powyżej. Określ siebie i... poczytaj wątki na forum, jest tego od groma i jeszcze trochę. Może szybciej coś wybierzesz. Odnośnik do komentarza
dawids2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 174 wzrostu 70 kg wiem że budżet skromny ale też nie szukam profesjonalnego sprzętu. Po prostu chodzi mi o to żebym z trasy leśnej nie przyniósł roweru w 2 częściach.Wiadomo nie będę po kamieniach jeździł ale trasy miejskie to też nie będą tylko i wyłącznie. Niekoniecznie decathlon podałem po prostu stronę tą bo tam ten rower z btwina znalazłem. A co sadzicie o tym krossie level b3? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Nie ma przyzwoitego roweru MTB w cenie poniżej ok. 3k. Albo chłamy albo używka. Jak oglądasz rowery to jeśli ma napisane Suntour XCT to jest to odpowiednik Syrenki w samochodach. Suntour XCM odpowiednik malucha czy Daewoo Tico. Więc jeśli chcesz się wybrać na rajd Dakar syrenką lub Tico to już Twoja sprawa. To jest napisane na tych widelcach podszywających się pod amortyzatory: Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Level B3 to MTB na bardzo podstawowym osprzęcie. Mało przydatny do miasta. Bardziej sportowa geometria (czytaj - jesteś bardziej pochylony), na dłuższe trasy może być niewygodny. Dlatego do miasta i na leśne ścieżki lepiej crossa. Odnośnik do komentarza
SportStudio Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zdecydowanie lepiej crossa, szczególnie jeżeli planujesz dłuższe trasy na leśnych ścieżkach czy nawet asfalcie. Model Krossa level B3 zbiera całkiem przyzwoite opinie, natomiast tak jak pisze Przedmówca- w tej cenie będzie to mimo wszystko podstawowy osprzęt i średnia wygoda. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi