unavailable Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Mam trochę idiotyczne pytanie. Wczoraj próbowałam załadować szosę do auta, no i oczywiście przydałoby się zdjąć przednie koło. Tyle, że przez wszystkie lata mojego dorosłego życia miałam do czynienia z rowerami MTB lub pseudoMTB, które najpierw miały cantilevery, potem V-brake'i. Z V-kami sprawa była prosta - rozkłada się i można koło wyjąć, niestety dual pivoty mnie pokonały ;) Jedyna myśl, to spuścić powietrze i wtedy by zeszło, ewentualnie zdjąć klocki, ale to średnio praktyczne rozwiązania. Da się to zrobić jakoś nieinwazyjnie? Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Nie miałem z tym do czynienia ale patrząc po konstrukcji to wątpię. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Mam dualpivoty w singlu z oponami 23. Kolo wystarczy wcisnac miedzy szczeki, nie ma z tym najmniejszego problemu Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Jakiej firmy dual pivot? Shimano? Ma z boku podnoszony element rozszerzający szczęki. Campagnolo? Mają przycisk w klamce hamulcowej. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Jacku, stokrotnie dziękuję! Wprawdzie są to decathlonowe B'Twiny, ale rzeczywiście mają na śrubie taki mały bzdyczek, który wczoraj umknął mojej uwadze. Wystarczy go przekręcić i piękna luka się robi. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi