jajacek Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 No i co? Niedobrze było na tym Treku, który oddajesz synowi? A te dzieci na wycieczce to na swoich rowerach czy na foteliku? Odnośnik do komentarza
Proteina2005 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Ja bym wybieral z tych: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-g%C3%B3rskie/rowery-xc/superfly/superfly-7/p/2073600-2017/?colorCode=red https://www.giant-bicycles.com/pl/xtc-advanced-29er-3 https://www.canyon.com/pl/mtb/exceed/exceed-cf-sl-6-9.html https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2017-gorskie/xc-race/f_si-alloy/f_si-3 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Dzięki ;) Odnośnik do komentarza
Proteina2005 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 No i co? Niedobrze było na tym Treku, który oddajesz synowi? A te dzieci na wycieczce to na swoich rowerach czy na foteliku? Po jakimś czasie wydał mi się za mały :) Poza tym technologia idzie do przodu, a to model sprzed dobrych kilku lat. Pewnie teraz można też coś lżejszego znaleźć, linki schować, inne przełożenia, itd. Na swoich rowerach, fotelik jest na trekkingowym żony ;) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 A syn ile ma lat? Ściga się lub zamierza? Ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Gdybym sie uparł na fulla i nadal chciał jeżdzić tylko na wycieczki to szukałbym wśród fulli do xc. Dokładniej w grupie rowerów ze skokiem 100-120 mm. Do twoich zastosowań nie ma sensu więcej, a jak ci przykdzie ochota to i sngla w bkieparku tym zjedziesz. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Full XC to fajna rzecz. Nie wiem tylko czy w tym budżecie da się dostać coś porządnego. Do bike barku komuś kto nie jeździ na codzień w MTB raczej nie polecałbym się wybierać. A już na pewno nie na rowerze bez opuszczanej sztycy i lekko zjazdowej geometrii typu trail lub enduro. OFF TOPIC Swoją drogą Marek, jechałem wczoraj mój pierwszy w życiu maraton MTB, Memoriał Bercika. Nie jeżdżę za dobrze technicznie ale widziałem wczoraj mnóstwo ludzi którzy jeżdżą dużo gorzej ode mnie. Słabo sobie radzą na korzeniach, boją się na zjazdach, nie radzą sobie na piachu i w błocie. Jednak MTB wymaga sporo techniki i koordynacji. Nie wystarczy po prostu jeździć na rowerze. Muszę powiedzieć że jazda ze ścigantami po najtrudnieszych singlach Kampinosu sporo mnie nauczyła. Jeśli chodzi o wynik zająłem 5-te miejsce w mojej kategorii. W open wyprzedziłem 115 ludzi. Więc przyzwoicie jak na pierwszy start. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Trzy tygodnie temu bylismy na rychlebach i koutach. Najwiekszy fun mielismy kiedy okazalo sie, ze jezdzimy znacznie szybciej niz sporo kolesi w fullface, pelnych zbrojach i na rowerach dh. Jest tak jak mowisz jacku, sama umeiejetosc zwyczajnej jazdy do za malo na enduro czy dh. Trzeba stale sie szkolic. Sam rower ma moim zdaniem drugorzedne znaczenue, ja na swoim - nie bez problemow, ale zjezdzam trasy dh w koutach. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Ha ha. Co za zbieg okoliczności. Przed chwilą jechałem na szosie z jprzypadkowo spotkaną laską z którą rozmawialiśmy o Koutach i Rychlebach. Kouty nie dla mnie. tam się boję ale to typowa trasa DH, A Rychleby, mój partner treningowy, który dziś z nami jechał, przejechał Superflow na swoim przełaju :) Laska ktora z nami jechała ma fajnego Canyona Spectrala. Odnośnik do komentarza
eMBe Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Hej, W tym roku przesiadłem się z HT na fulla, też nie chciałem wyskakiwać z małej fortuny na rower i kupiłem Cube Stereo 120 HPA z 2016. Całkiem fajnie sprawuje się w lesie i na ścieżkach. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi