loles Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Mam pytanie bo nie chcę popełnić babola... Czy dam radę przejechać Tribanem 500 po utwardzonej ścieżce leśnej? długości 6 km. Wybiramy się większa ekipą na Górę Św. Anny nie chce samymu zboczyć z trasy wiec dlatego pytam? na całej trasie 120 km mam jeden kawałek 6 km po lesie z szutrową drogą. czy ktos próbował i jakie są skutki Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Wszystko zależy od opon jakie masz założone, jeśli one wytrzymają to i rower da radę, najwyżej trochę Cię wytrzęsie :P Odnośnik do komentarza
loles Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Hutchinson Equinox 23 C seryjne. no potem jeszcze troche trasy,a nie che bokiem wszystkich mijać:) chyba zaryzykuje i pojadę wolno. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Też na nich jeździłem, wytrzymały kiepski asfalt, trochę szkła i szutrów.Niestety tył w końcu poległ, na przodzie dalej mi służą. Jak będziesz jechał w miarę ostrożnie i bez szaleństw to powinno być ok. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ja swoim singlem śmigałem po lesie na 23C, oczywiście znacznie wolniej niż jeżdżę ęduro, ale idzie jechać. Jeżdżę też po mieście - kostka, płyty, asfatt itp. nie ma problemu. Kwestia doboru prędkości do nawierzchni. No i większe dziury przeskakuję, bo jednak boję się nieco o koła. Odnośnik do komentarza
loles Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dzięki za szybkie odpowiedzi :) pojadę powoli to dam rade:) a czy ktoś z was wie czy da się z tribana zrobić przełaj? Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Tarczówek raczej nie założysz :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Stawiam na to że złapie kichę :) Odnośnik do komentarza
loles Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dam znać w poniedziałek :) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Do Tribana udało mi się założyć opony Schwalbe Kojak o szerokości 35C, więc jakieś bardziej terenowe 30-32C też powinny wejść. Co do jazdy po lesie, to jeżeli tylko nie będzie tam piachu, to spokojnie i powoli przejedziesz. Odnośnik do komentarza
loles Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Informuję, że bardziej na tym wszystkim cierpiały moje ręce niż rower:):):):) spisał się Góra Św. Anny zdobyta :) tak więc dziękuję za wszelkie dobre rady :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi