ddr84 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 JAKI ROZMIAR RAMY ROWER CUBE SL ROAD 2016 do wzrostu 183? Czy rozmiar 56 cm bedzie odpowiedni? Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Rozmiar 56cm powinien być dla Ciebie optymalny. Odnośnik do komentarza
ddr84 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Rozmiar 56cm powinien być dla Ciebie optymalny. A czy rowery Cube nie maja trochę innej rozmiarówki? Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 W tym modelu Cube'a geometria jest połączeniem roweru crossowego i szosowego. Tylny trójką jest jak w crossie, dzięki czemu rower ma większy rozstaw osi, natomiast parametry stack/reach odpowiadają tym z roweru szosowego, przy czym zamiast "baranka" masz prostą kierownicę. Nie wiem czego dokładnie oczekujesz od tego roweru, napisz coś więcej o sobie i swoich preferencjach rowerowych, tzn. gdzie i jak dużo jeździsz, czy jesteś gibki, czy preferujesz jazdę dynamiczną czy raczej spokojną? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 56 wygląda dobrze. Pomierz się na Competitive Cycling Fit Calculator i przenieś te pomiary na geo Cube. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Z moich wyliczeń wynika, że najlepsza będzie rama 59 cm (55 cm pionowa rurka ramy). Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Przyjrzałem się szczegółowo geometrii i dla osoby o wzroście 183cm to bym wybór między rozmiarami 56 a 59 określił tak: 1. Rozmiar 56 - pozycja "szosowa" (mniej lub bardziej agresywna w zależności od liczby podkładek pod kierownicą). 2. Rozmiar 59 - pozycja "crossowa" (ewentualnie krótszy mostek w razie potrzeby, gdyby rama okazała się za długa). Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Pamiętajcie, że Cube w SL Roadach ma "dziwne" oznaczenia rozmiarów. I trzeba spojrzeć na długość pionowej i poziomej rury ramy. Oznaczenia 56 czy 59 nijak mają się do tego, jakie wymiary ma rama. Odnośnik do komentarza
BikeTom Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Łukasz, jak Ty to liczysz? U mnie wzrost 179, natomiast wewnętrzna długość nogi 83-84 (w zależności od tego kto mierzy :) ). W jednym ze sklepów mi wyliczyli, że rozmiar ramy 59. Dla mnie to trochę nie do pomyślenia, żeby przy moim wzroście mieć przedostatni numer ramy. To jak ktoś ma 190 cm wzrostu, to nie ma już ramy dla niego? Masz jakiś przelicznik do tych cubów? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi