iowa74 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Znalazłem reklamę takiego czegoś: http://www.skylock.cc/?imt=1 Wg mnie jak z porządnej stali to może się sprawdzić. Nie zrozumiałem tylko jak działa funkcja o wypadku ( nie panimaju po angieski :( ) Co myślicie o takim urządzeniu? Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 W sumie nieglupie. Urzadzenie w razie wypadku powiadomi dodane do listy osoby (pewnie sms albo mail. Gorzej, ze gdy poprostu upadnie - wtedy pewnie tez powiadomi. Odnośnik do komentarza
Jeden Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 No to ja podepnę się pod temat, bo w zasadzie w podobną konwencję podchodzi ;) Pół rower Halfbike II to druga generacja jeszcze w fazie projektu. Nie jestem zwolennikiem takich wynalazków ale pokazuje jako ciekawostę :) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Fajnie wygląda takie zapięcie i jeżeli będzie niezawodne, to warto mu się przyjrzeć. Ciekawe tylko co będzie, gdy rozładuje się bateria, a rower akurat będzie w piwnicy, gdzie nie ma światła ;) Odnośnik do komentarza
muarte Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Dla mnie wydaje się to zbędne przy czasach gdzie ludzie wszystko potrafią zhakować apka z fona + apka w u-locku i ma rower nawet bez dotykania go..Tym bardziej jak mówimy o rowerku dość za grubą kase, wiadomo fajny patent jak ktoś się dobiera do roweru my o tym wiemy ale to jest tylko sprzęt elektroniczny i wiadomo podpada pod problemy. Jeszcze jak by miał support w Polsce możliwe że coś by z tego było zwłaszcza co do doznania wypadku, ale lepiej nie znajomi a służby specjalne (Karetka itp.)Pomysł nie głupi ale dla mnie zbędny, jedynie ten element z wypadkiem bardzo pomysłowy.Pozdrawiam Patryk Odnośnik do komentarza
endo Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ten projekt zapowiada się ciekawie: http://litelok.com/Zobaczymy co z tego będzie. Niestety prawda jest taka, że jak złodziej zechce ukraść to nie powstrzyma go zabezpieczenie, jedynie permanentne unieszkodliwienie delikwenta... Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Właśnie . Jak zechce ukraść to nic mu nie przeszkodzi . Zresztą banki okradają , auta to rower w zasadzie pikuś . Uszkodzenie delikwenta brzmi kusząco , ale szkoda sobie brudzić w papierach . Jak by nie patrzeć to zabezpieczać trzeba i najlepiej to nie stwarzać okazji dla potencjalnych "kupujących" ... Odnośnik do komentarza
wikrap1 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Co do LITELOK - Czekam na żetelne testy. Interesuje mnie starcie z nożycami do prętów, szlifierką kątową, ogniem i ciekłym azotem. Jak przetrzyma porównywalnie długo co średniej klasy U-Lock - warto brać, bo wygoda pewnie duża. Odnośnik do komentarza
PanKracy Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Mega ciekawe, zobaczymy co to bedzie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi