manieksl Opublikowano 20 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Teraz, Veriv napisał(a): Czytając opis tego ogłoszenia przypomina mi sie to słynne nagranie z przesłuchania gdzie ustalano kto ojcem kogo jest... rozplatanie takich kół jest dziwne, potem zaplafanie z wymianą nypli jeszcze dziwniejsze. hehe ok, 🙂 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Brzmi dobrze. Oqo to albo marka własna Orbea albo firma powiązana z Orbea. Dodają ich koła to praktycznie każdego roweru Orbea. Natomiast jak wchodzimy w koła carbon to mają one mieć dwie cechy. Sztywność i niską wagę. Tu element niskiej wagi jest taki sobie. Tu znowu mamy Newmeny w tej samej cenie i chyba ok. 150 gramów lżejsze: NEWMEN Advanced SLA30 koła MTB 29 carbon DtSwiss Roval Enduro Trail DH Zielona Góra • OLX.pl Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 20 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 1 minutę temu, jajacek napisał(a): Brzmi dobrze. Oqo to albo marka własna Orbea albo firma powiązana z Orbea. Dodają ich koła to praktycznie każdego roweru Orbea. Natomiast jak wchodzimy w koła carbon to mają one mieć dwie cechy. Sztywność i niską wagę. Tu element niskiej wagi jest taki sobie. Tu znowu mamy Newmeny w tej samej cenie i chyba ok. 150 gramów lżejsze: NEWMEN Advanced SLA30 koła MTB 29 carbon DtSwiss Roval Enduro Trail DH Zielona Góra • OLX.pl ino ja mam shimano microspline.... ale jestem otwarty na inne propozycje Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Dobrze jak koła są na piastach DT Swiss bo łatwo kupić do nich bębenek jakby co. No i bębenki alu ulegają zniszczeniu. A do DT Swiss idzie kupić stalowy. Co zrobiłem. Natomiast generalnie koledzy mechanicy odradzają zakup kół używanych. A już szczególnie karbonowych Sam też chciałem kupić używki alu ale mi wyperswadowali. Więc koła powinny być w miarę pewne. Sugeruję spojrzeć na wyprzedaże w Bike Discount, Bike24, Bike Components i R2Bike @mike21 Jakie jeszcze niemieckie sklepy mogą mieć koła w dobrej cenie? Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 20 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu a co sądzicie o tym? https://lemonbike.eu/produkt/ztr-crest-mk4-straightpull/#configuration gdzieś czytałem, ze te obręcze są fatalne....moze ktos to potwierdzic? W cenie 2500 udało mi się zejsc do 1500gram Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Obrecze ZTR Crest są bardzo wycieniowane. Więc generalnie są dla osób do powiedzmy 75 kg wagi. A ile ważysz? Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 20 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 82, dobra znalazlem ze do 100kg - odpadają Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Takie koła chyba testowałem. Gość sprzedaje nówki. Ważyły 1500 i były bardzo komfortowe. Sam bym chętnie takie kupił: Koła MTB Specialized Karbonowe Roval Control Carbon 29 6B XD DT SWISS Lublin • OLX.pl Przed zakupem należy sprawdzić realną wagę i szerokość obręczy. Te testowałem, 29 mm wewnętrznie: Roval Control 29 Carbon wheels review - Wheelsets - Wheels Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 20 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu + wymiana bębenka.... kurcze....troche poza moimi widełkami Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Bębęnek ok. 250 zł. Jak wystawisz nowy na wymianę to pewnie kogoś znajdziesz co się wymieni. Zapytaj sprzedającego czy nie ogarnie przypadkiem wymiany bębenka. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 20 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu ok, napisalem Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 7 godzin temu, manieksl napisał(a): a co sądzicie o tym? https://lemonbike.eu/produkt/ztr-crest-mk4-straightpull/#configuration gdzieś czytałem, ze te obręcze są fatalne....moze ktos to potwierdzic? W cenie 2500 udało mi się zejsc do 1500gram Są wyjątkowo delikatne, ciężko się uszczelniają na mleku oraz wąskie. 7 godzin temu, jajacek napisał(a): Dobrze jak koła są na piastach DT Swiss bo łatwo kupić do nich bębenek jakby co. No i bębenki alu ulegają zniszczeniu. A do DT Swiss idzie kupić stalowy. Co zrobiłem. Natomiast generalnie koledzy mechanicy odradzają zakup kół używanych. A już szczególnie karbonowych Sam też chciałem kupić używki alu ale mi wyperswadowali. Więc koła powinny być w miarę pewne. Sugeruję spojrzeć na wyprzedaże w Bike Discount, Bike24, Bike Components i R2Bike @mike21 Jakie jeszcze niemieckie sklepy mogą mieć koła w dobrej cenie? Właściwie bike24 od kiedy zrobili polską lokalizację to rzadko kiedy ma jakieś okazyjne ceny. B-d miewają świetne ale bardzo szybko (to są pojedyncze godziny) jak się towar rozchodzi. Czasami, ale ostatnio rzadko rosebikes odsprzedaje w dobrej cenie swoje zapasy magazynowe z niezbudowanych rowerów. Bike-components lata świetności ma za sobą. R2 drogi jest generalnie. Co.do.używanego węgla to ja jestem na nie na każdy używany, węglowy komponent, szczególnie ramy, widelce, kierownice, mostki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi