Greg29 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 21 godzin temu, Pilszu napisał(a): Jeszcze jest giant contend 1 w cenie 3000 tys, tylko dostępny rozmiar ramy to ML wedlug producenta pasuje na 185, myślę że na płaskie Mazowsze Sora by wystarczyła. Oczywiście hamulce szczęki. Aluminiowy rower na Sorze i szczękach za 3000 zł? Nie dałbym, on jako nowy kosztował 2999 zł: Za tyle masz te swoje linkowane na początku Treki czy inne karbonowe albo wspomnianego wcześniej Centuriona. Ja za 3200 zł kupiłem aluminiowego Treka Emondę ALR 4 na Tiagrze i hydraulicznych tarczach Odnośnik do komentarza
Pilszu Opublikowano 21 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Wiesz co nie śledziłem cen więc dzięki za info. Wyobrażam sobie ze można trafić okazję ale trzeba bacznie śledzić rynek. Według waszych rad będę szukał albo treka domane albo speca roubaix. Dużo pozytywnych opinii jest w internecie o tych rowerach zwlaszcza jeśli chodzi o komfort i ergonomię. Jeszcze jedno pytanie czy 10 letnia rama karbonowa o to zły wybór? Chodzi mi o technologie w jakich 10 lat temu była robiona, też trochę informacji jest na ten temat że kiedyś te karbonowe ramy były dużo słabsze. Tylko nie wiem czy chodzi o wytrzymałość, tzn. Podatność na uszkodzenia czy jakiś inny powód tego jest. Na pierwszy rzut oka widzę że rowery 10 letnie mają inna geometrię ramy mam wrażenie że teraz wszystkie rowery mają krótsza rurę podsiodlowa a o charakterystyce roweru decyduje główka ramy i kat nachylenia mostka. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Wszystko zależy od jakości wykonania i wagi ramy. Starsze ramy zwykle więcej ważyły więc były wytrzymalsze. Jak pojawiły się hamulce tarczowe i koła tubeless to zaczęto cieniować ramy i widelce. Wiadomo chyba z jakim skutkiem? Przykład geometrii szosy Specialized Tarmac na przestrzeni 16 lat. Roubaix tak się nie da porównać. Ponieważ wstawiono amortyzator i zmieniono wiele parametrów. Obecnie jest to rower na pograniczu endurance i gravela. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi