GimbuSsss Opublikowano wczoraj o 08:15 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:15 Witam chciałbym zakupić rower hardtail do 6000zł, jak już w tytule wspomniałem oczekuje agresywnego roweru do skakania w lesie i ogólnie w teren, mój wzrost to 168cm a waga to około 75kg Odnośnik do komentarza
GimbuSsss Opublikowano wczoraj o 08:19 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:19 Mówiąc agresywny mam na myśli kąt główki ramy 65° 64° itd. Mile widziana będzie także sztyca teleskopowa Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano wczoraj o 09:40 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:40 Takie bardziej uniwersalne to GT Zaskar LT, Dartmoor Primal, Canyon AL, Rose Bonero, Orbea Laufey, Merida Big Trail, Kona Honzo, Ns Bikes Eccentric, Trek Roscoe itp. Bardziej "agresywne" to np. Dartmoor Hornet, Marin San Quentin, Commencal Meta HT, Canyon Stoic. Wszystkie są w różnych wersjach i cenach, szukaj w necie rozmiaru M a do bardziej agresywnej jazdy i latania nawet S. zawsze lepiej gdzieś przymierzyć. Za 6 tysięcy coś znajdziesz. Rower MTB Dartmoor Primal Evo 29 Green Olive - Rowertour.com Rower MTB Dartmoor Hornet Mullet czarno-szary - Rowertour.com Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano wczoraj o 09:46 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:46 Podałem dwa przykłady Dartmoora, gdzie Primal będzie bardziej uniwersalnym rowerem a Hornet to typowy "upalacz":) Odnośnik do komentarza
GimbuSsss Opublikowano wczoraj o 11:53 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:53 Ok dzięki bardzo, a co sądzisz o rowerze octane one hooner Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano wczoraj o 15:50 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:50 3 godziny temu, GimbuSsss napisał(a): Ok dzięki bardzo, a co sądzisz o rowerze octane one hooner Hardtail enduro pod zjazdy, mało uniwersalny. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano wczoraj o 18:22 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:22 HT będzie agresywny jedynie z wyglądu. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano wczoraj o 20:00 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 20:00 Z dartmoora jest jeszcze Hornet Pro. Szczczerze bardzo mi sie podoba, to tak bezkompromisowy hardtail, jak tylko się da. https://dobresklepyrowerowe.pl/rowery/gorskie/gorskie-sztywne/freeride-275/hornet-pro Tu masz filmik Piotra Szwedowskiego z mojej przydomowej Śleży o Konie Honzo. Rower poza budżetem ale dowiesz sie na co zwrócić uwagę: https://youtu.be/K6jRo7VNZCE?si=_kN7Md-hY6nk_uz9 Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu W dniu 3.07.2025 o 20:22, mike21 napisał(a): HT będzie agresywny jedynie z wyglądu. Marcin "Banan" Matuszny na Hornecie Pro, poszukaj sobie na YT... Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 7 minut temu Udostępnij Opublikowano 7 minut temu To że się da przejechać nic nie znaczy. 40 lat temu na składach pokroju wigry 3 takie rzeczy ludzie przejeżdżali. Jazda HT na trasie nawet trailowej to katorga. Poza tym wspomniany rower waży tyle co FS SuperEnduro. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi