Veriv Opublikowano wczoraj o 19:43 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 19:43 przy 138kg to w amortyzatorze z lagami 32mm będzie z 200psi 😄 Odnośnik do komentarza
blazejn Opublikowano wczoraj o 20:00 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 20:00 58 minut temu, Veriv napisał(a): Max waga systemowa To znaczy sama waga użytkownika czy razem wszystkiego? Spec i Cannondale podaje maksymalne wagi razem z rowerem więc aż takich róznic by nie było. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Tak waga wszystkiego. Im cięższy użytkownik, im mniej ogarnięty uzytkownik tym bardziej rama dostaje - bo po prostu jedziesz wolniej i wpadasz w każdą dziurę zamiast nad nią przelecieć. Różnice mogą byc jak najbardziej. Decathlon sprzedaje tanio swoje rowery, Cannondale czy Spec drogo. Widac jest większy zapas na ubezpieczenie cięższego użytkownika od połamania ramy. W cenie roweru płacisz za to by Joe o masie 125kg siadł na 13kg fulla, połamał go i dostał nowy. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu @jajacek domyślam się, że chciałeś mnie wcześniej wywołać do tablicy a nie oskara z 2 postami 🙂 Manitou markhor nie nadaje się na więcej niż 80 kg, jeśli jeździmy ostro to już 70 kg go wygina, jednak dalej mega miło wspominam ten amor. @Veriv w życiu bym nie zapłacił 700 zł za naprawę tego amora, bo za 800-1000 zł możemy kupić foxa 34, za 1300 zł możemy kupić wspaniały fox 34 performance - 120 mm skoku i 1600 gramów, mam taki amor w Canyonie luxie, w neuronie mam najtańsze 34 kupione za 820 zł. Jeden koszyk na bidon nie jest raczej dużym problemem. Ja też tak uważałem, że jest, stąd wybor luxa, ale obecnie połowa moich znajomych w trailu czy enduro i tak jeździ z plecakami i wrzuca tam bukłaki. Ograniczeniami wagowymi w decathlonie bym się nie przejmował. Miałem różne rockridery z serii XC, skakały dużo większe wysokości niż te, co były w instrukcji, zaliczały gleby, waliły po kamieniach, nic się nie działo. Uwaga - aluminiowe rockridery mają dożywotnią gwarancję na ramę i osprzęt, karbonowe mają 5 lat. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Ale to jest przód i tył. Nie wiem czemu tak dziwnie opisali, faktycznie. Mysle ze dobra cena, zwłaszcza ze zrobili w tydzień, bez umawiania sie i na początku sezonu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi