Hryniol Opublikowano Piątek o 04:20 Udostępnij Opublikowano Piątek o 04:20 Witam, pytanie moje brzmi czy do posiadanych hamulców SLX 7100 można użyċ tarcz XTR RT-MT905? Muszę zmienić tarcze bo chce zmienić klocki na metaliczne, a moje tarcze są tylko do żywicznych. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano Piątek o 05:55 Udostępnij Opublikowano Piątek o 05:55 Tarcze to tylko tarcze, jeśli pasują średnicą to je po prostu załóż. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Piątek o 05:56 Udostępnij Opublikowano Piątek o 05:56 Wszystkie tarcze od SM-RT66 w górę są kompatybilne z klockami metalicznymi. Tabela kompatybilności Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Piątek o 06:09 Udostępnij Opublikowano Piątek o 06:09 9 minut temu, liftlodz napisał(a): Tarcze to tylko tarcze, jeśli pasują średnicą to je po prostu załóż. No nie do końca: SM-RT56 / SM-RT54 / SM-RT30 / SM-RT26 / SM-RT10 / RT-EM300 are compatible with Resin pad caliper specification only. If use with metal pads, rotor will be easily damaged. When using 140 mm rotor, braking power is less than 160 mm, please confirm the power is enough for your purpose. 140 mm rotor is recommended for rear use only. Narrow type 2 piece rotors are not compatible to brake caliper for Wide type rotor because of interference Odnośnik do komentarza
Hryniol Opublikowano Piątek o 06:29 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 06:29 31 minut temu, jajacek napisał(a): Wszystkie tarcze od SM-RT66 w górę są kompatybilne z klockami metalicznymi. Tabela kompatybilności Dziękuję to mi wystarczy Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano Piątek o 11:40 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:40 W sumie to najniższy model tarcz shimano na 6-śrub, który jeszcze jest made in Japan i nie ma skaszanionej jednej strony (niebrobiona po tłoczeniu, słabo czyści klocki). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi