liftlodz Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Początek nowego projektu. Rama Alan Carbonio R303 z roku (prawdopodobnie) 1992.Stery Campagnolo ChorusSupport Campagnolo Chorus Co dalej zobaczymy. Chcę go złożyć na tegoroczną Polonikę Odnośnik do komentarza
boatman Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Ładny youngtimer 👍🏻😊 Rama wygląda na malutką, jaki to rozmiar? Odnośnik do komentarza
HSM Opublikowano 4 Marca Udostępnij Opublikowano 4 Marca Piękna rzecz do podziwiania, ale raczej bałbym się tym jeździć. Technologia łączenia rur karbonowych z aluminiowymi mufami początku lat 90. to nie było coś dopracowanego w ostatnim szczególe i nic dziwnego, że umarło śmiercią naturalną. Zresztą echa tamtej epoki kładą się cieniem nawet na współczesnych pogrobowcach tego pomysłu. Ci, którzy robią obecnie takie ramy (głównie dla wyróżnienia się z tłumu jednakowych rowerów zalewających rynek), bez względu na zapewnienia, jak to technologia klejenia, zapobiegania korozji galwanicznej poszła do przodu i tak muszą liczyć się, że potencjalni klienci będą z tyłu głowy mieli: "ale czy to naprawdę bezpieczne?". Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 4 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca No to nie jest rama do jeżdżenia, tylko do przejechania raz do roku 100 - 150 km z pełnym zabezpieczeniem typu autobus z napisem "Koniec wyścigu" Odnośnik do komentarza
HSM Opublikowano 4 Marca Udostępnij Opublikowano 4 Marca Żeby tylko w tym autobusie jechał dentysta-protetyk..., ale generalnie rozumiem ideę 🙂 Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 4 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca W ubiegłym roku w mojej stalowej szosie podczas Poloniki urwało się siodełko, zęby mam całe, jakoś przeżyłem .Trzeba liczyć się z tym, że rower ma 30, 40 czy 56 (jak Motobecane mojej żony) lat i "wszystko się może zdarzyć". Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 5 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca Sprawdziłem numery ramy, rok produkcji 1986 Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 6 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca Rama i widelec umyte, wypolerowane aluminium. Czas na składanie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi