jajacek Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Jak ktoś jeszcze nie ma kasku najwyższej klasy to informuję że w wielu miejscach jest promocja/wyprzedaż Specialized Prevail II Vent. Posiadam Prevail I i Prevail II i są to zajebiste kaski i szczerze polecam. Posiadają zatopioną w piankę EPS siatkę aramidową , dzięki czemu wzmocniona jest struktura kasku. Mają regulację głębokości co jest wygodne a nie każdy kask to ma. Można też do nich dokupić zapasowy stelaż wewnętrzny jakby nam się coś w nim połamało czy zapasowe gąbeczki. A zdarzyło mi się. Mają MIPS i sensor ANGI jeśli to komuś potrzebne. Ja uznałem że mi nie jest potrzebne i go opyliłem za stówę z groszami. Więc o tyle nam się cena zmniejsza jakby co. Wentylacja jest znakomita, paski też. Mój młody który w ostatnich latach był zmuszony się ścigać w kaskach klubowych, najwyższych modelach Rudy Project czy Abus, mówi że żaden z nich w tym zakresie do Speca nie umywa. Marek miał też dwa bardzo ciężkie wypadki w tych kaskach. Kask na pewno mu zdrowie ocalił po tym jak uderzył na wyścigu raz głową o krawężnik a drugi raz i słup oświetleniowy. Chodzą obecnie po 700-800 zł. Tu np. widzę L za 700 zł Kask rowerowy S-WORKS PREVAIL 2 VENT TEAM L czarny - bikemia.com Odnośnik do komentarza
tomasz90 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca nieważne jaki kask ważne żeby go przymierzyć bardzo dużo ludzi kupuje w ciemno bez przymierzenia Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Potwierdzam - przymiarka to podstawa. Kask ma dobrze leżeć na głowie od samego początku, nic się z czasem nie "ułoży" 🙂 Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamówić sobie taki kask i jeżeli nie będzie pasował - odesłać. Upierdliwe to trochę, ale jeżeli w swojej okolicy nie ma się sklepów rowerowych z szerszym wyborem kasków, to często najlepsza opcja. Odnośnik do komentarza
ernorator Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Właściwie to nie ma wyjścia, trzeba zamawiać i odsyłać. Jeszcze może być ok jak ktoś chce cokolwiek. Ale jak ktoś szuka kasku z jakimiś preferencjami, a najgorzej wizualnymi, to 3-4 na sklep będą i koniec. Mnie to najbardziej boli że nie ma porządnych kasków z siatka na owady. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Rudy Project Spectrum, który mieliśmy miał siatkę na owady. Można też kupić jakąś uniwersalną. Od czasu jak jeżdżę na bandance pod kaskiem, a będzie to już z 15 lat, nic mnie w głowę nie ukąsiło. Odnośnik do komentarza
ernorator Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Właśnie przechodzę epopeję z zakupem wyściółki do spectrum bo stara się popruła. Niby producent wysyła mi wyściółkę ale było poprzedzone 1,5 miesiącem głuchych maili do Polskiego dystrybutora a producent nie chciał nic wysyłać bo zajmuje się tym dystrybutor i tak w kółko. Fajnie, że wysyłają ale raczej to mój ostatni kask od nich. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi