Skocz do zawartości

Utrzymanie kondycji zimą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie są Wasze sposoby na utrzymanie kondycji w zimie? Pytam tu szczególnie osoby, które rezygnują z jazdy na te kilka miesięcy.

Myślałem nad zakupem roweru stacjonarnego, ale nie wiem czy w ogóle warto. Ktoś próbował?

Opublikowano

staram się jeździć zimą, ale jak mi się wybitnie nie chce a pogoda paskudna wrzucam rower na rolki i kręce na poddaszu :)

Opublikowano

Na kilka miesięcy nie rezygnuję z roweru, ale przez grudzień i styczeń praktycznie nie jeżdżę. W tym czasie skupiam się na ćwiczeniach siłowych (hantel, drążek itp.), a z wytrzymałościowych trochę skaczę ze skakanką.

Opublikowano

ja staram się jeździć codziennie również zimą trasie śnieg i minusowe temp mi nie straszne :)

tu jeszcze na dżajancie

84f7cc9f3c188fea68a6fe9606f3aa6c.jpg

Opublikowano

Oprócz treningu na rowerze stacjonarnym zimą proponuję także np. regularnie chodzić na siłownię lub trenować w domu. 

Rower stacjonarny to droga impreza, więc ja nie inwestuę.

Opublikowano

droga jak droga, ale przede wszystkim przerażająco nudna.Rowerem mogę jeździć cały dzień, a na tym stacjonarnym cholerstwie po 30 minutach mam dosyć :D

Opublikowano

no wrażenia jazdy po dużym sniegu są niezapomniane.. polecam każdemu

szczególnie ciekawie jak jest odwilż, potem przychodzi mróz i spadnie śnieg 

Opublikowano

Marek, zimówki na tak! nie jest tak nerwowo w zakrętach :) warte swojej ceny. Co do nudy... ja oglądam coś w tv albo słucham muzyki :) czytałbym książkę, ale jak juz pisałem, korzystam z rolek i chyba się nie da :P