polaris Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Witam Zastanawiałem się nad zakupem roweru i wybór padł na crossa. Jazda głównie asfalt czasami jakieś leśne drogi. Trochę szukałem i znalazłem coś takiego. Cena ok 6k MERIDA CROSSWAY 700 UNIBIKE XENON Te rowery maja 2 blaty z przodu, czy może lepiej szukać czegoś z 3? Prosiłbym o pomoc co wybrać a może polecacie coś innego. Jestem dość niski jeśli to ma znaczenie- 163cm Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Radon Scart Light 10.0 Te uwagi chyba nadal są aktualne: https://roweroweporady.pl/f/topic/6666-cross-dobre-i-przyzwoite-do-5k-jacek-kapela/#comment-49646 Odnośnik do komentarza
polaris Opublikowano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 5 godzin temu, jajacek napisał(a): Radon Scart Light 10.0 Te uwagi chyba nadal są aktualne: https://roweroweporady.pl/f/topic/6666-cross-dobre-i-przyzwoite-do-5k-jacek-kapela/#comment-49646 W tym Radonie rozmiar ramy zaczyna sie od 48cm czyli ok 19''. Przy moim wzroście i przekroku(jeżeli dobrze zmierzyłem ok 74cm) nie będzie to troche za dużo? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Nie, crossa, trekkinga bierze się raczej większego. Jeździłem na M Speca przy 175 wzrostu i był za mały. Odnośnik do komentarza
KrakowiAnka Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia W dniu 18.04.2024 o 14:26, polaris napisał(a): W tym Radonie rozmiar ramy zaczyna sie od 48cm czyli ok 19''. Przy moim wzroście i przekroku(jeżeli dobrze zmierzyłem ok 74cm) nie będzie to troche za dużo? Zobacz sobie dokładnie geometrię tego roweru, rozm. 48 ma 455mm długość rury podsiodłowej, a w 19' Xenonie masz 483mm. Sprawdź geometrię nie na telefonie bo widzę, że w przeglądarce telefonu rozjeżdża się ten schemat (strzałki i wymiary). Załączam zrzut z telefonu, 48 to wymiar zaznaczony na zielono, 455 to dla. rury podsiodłowej. Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Godzinę temu, KrakowiAnka napisał(a): Zobacz sobie dokładnie geometrię tego roweru, rozm. 48 ma 455mm długość rury podsiodłowej, a w 19' Xenonie masz 483mm. Sprawdź geometrię nie na telefonie bo widzę, że w przeglądarce telefonu rozjeżdża się ten schemat (strzałki i wymiary). Załączam zrzut z telefonu, 48 to wymiar zaznaczony na zielono, 455 to dla. rury podsiodłowej. Jeżel ett ma wymiar 570mm, to tt prawie na pewno nie będzie 480mm. Tt będzie zazwyczaj ok 40mm mniejsze niż ett Odnośnik do komentarza
KrakowiAnka Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2 godziny temu, Pepe75 napisał(a): Jeżel ett ma wymiar 570mm, to tt prawie na pewno nie będzie 480mm. Tt będzie zazwyczaj ok 40mm mniejsze niż ett Przy takim wymiarowaniu jak poniżej jest dokładnie 520 tt oraz 590 ett dla rozmiaru 52. Mam ten model. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi