Kiciol Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Cześć Potrzebuję porady odnośnie opon Jeżdżę od asfaltów po szutry, las, czyli w stylu okołogravelowym ? Obecnie w rowerze mam Vittoria Barzo i Mezcal 2.25. Czy jest sens wymieniać na coś węższego i z bieżnikiem ukierunkowanym na utwardzone nawierzchnie, jakieś semi slicki? Czy w przypadku turystycznej jazdy będzie zauważalna zmiana? Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Vittoria Terreno 29x2.1 lub Pirelli Cinturato gravel M 700x50. Pierwsze miałem w poprzednim gravelu, w obecnym mam Pirelli ale 700x45. Nie wyją na asfalcie jak opony mtb, pewnie będą troszkę szybsze niż mtb. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Z takich grawelowych w rozmiarach mtb to jeszcze można rozważyć Schwalbe G-One Allround 29x2,25". Tylko, że na takich oponach traci się w terenie i jeśli czasmi jeździsz w tym wspomnianym lesie po czymś bardziej wymagającym niż utwardzona droga leśna to zapewne odczujesz różnicę na niekorzyść względem obecnie posiadanych Odnośnik do komentarza
Kiciol Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zostawię chyba do testu obecny zestaw na jesień i zimę... Za kilka dni wrzesień, dzieci do szkoły, to w końcu wrócę do jazdy i potestuję te vittorie. Dziś odebrałem rower i jeszcze nie było okazji na nich pojeździć, a w sklepie mnie przekonywali żeby zostawić fabryczne kapcie. Ewentualnie pomyślę na wiosnę co dalej... Dzięki za odpowiedzi ? Odnośnik do komentarza
mareckiabc Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Też ostatnio wybierałem i postawiłem na Continental Terra Hardpack 700x50. W swoim i żony rowerze. W zeszłym tygodniu zrobiona trasa Władysławowo -Hel - Władyslawowo łącznie 80 km i bardzo polecam. 109 zł szt. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi