mateusz19 Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Nie mogę wpisać rozmiaru w milimetrach: 2230 (znalazłem w tabelce w internecie), tylko w calach - inch. Nie wiem jak to przeliczyć/wpisać aby było poprawnie. Rozmiar koła to: 28x1.6 , 700x40C. W ustawieniach jest wybór od 1.0 do 9 z czym od 1.0 jest do 3.1 i od razu przeskakuje do 5,6,7,8,9 i od początku czyli 1.0. Jak to poprawnie ustawić ? Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Nie mogę wpisać rozmiaru w milimetrach: 2230 (znalazłem w tabelce w internecie), tylko w calach - inch. [...] Jak masz w mm, to co za problem przeliczyć na cale? Odnośnik do komentarza
mateusz19 Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Wiem, że można przeliczyć, ale wychodzi wynik 87,79 cala, więc jak mam to ustawić w swoim liczniku w takim zakresie jaki podałem w 1 poście ? Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Do końca nie zrozumiałem tego: "W ustawieniach jest wybór od 1.0 do 9 z czym od 1.0 jest do 3.1 i od razu przeskakuje do 5,6,7,8,9 i od początku czyli 1.0. Jak to poprawnie ustawić ?" Te liczby to cale, rząd wielkości, czy coś innego? Odnośnik do komentarza
mateusz19 Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Nie mam pojęcia... jest po prostu przy tych liczbach napis "inch" a pod spodem do wyboru km/h lub mile i to wszystko. Gdzieś zapodziała się instrukcja a tata prosił aby mu to ustawić a sam nie wiem jak. Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Zastanawiam się co to za licznik. Znasz jego producenta/nazwę?Uniwersalny dosyć kalkulator masz tutaj:http://www.berkshiresports.org/index.php?ID=bikecomputertiresizecalculatorMoże te liczby to tylko część ustawień i potem wybierasz mnożnik. Np. 9 i potem x10, aby uzyskać 90 cali, ale to moje zgadywanie. Odnośnik do komentarza
mateusz19 Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Takiej opcji nie ma... jest tylko to co podałem powyżej. Licznik to kross AS 880. Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Może po prostu wpisuje się rozmiar koła (średnica w calach) z pominięciem (lub nie) rozmiaru opony? I nie masz od 1,0 tylko od 10 do 31. Trochę zgaduję, bo pierwszy raz coś takiego widzę. Odnośnik do komentarza
mateusz19 Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Jest dokładnie tak jak podałem czyli od 1.0 do 3.1 a następnie 5,6,7,8,9. Przedział liczbowy od 1.0 do 3.1 wygląda tak, że liczba główna przed kropką jest duża, natomiast ta po kropce mniejsza i jest w prawym górnym rogu przy tej liczbie głównej, co przypomina potęgi z matematyki. Liczby od 5 do 9 też są "potęgami" i nie ma już przy nich liczb dziesiętnych - po kropce. Opisałem to najdokładniej jak tylko potrafiłem. Ustawiłem na 2.8 ze względu na 28 calowe koła. Może podjadę w tygodniu do krossa i się spytam o co z tym chodzi. Odnośnik do komentarza
loll123 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Dnia 4.07.2016 o 19:11, mateusz19 napisał: Jest dokładnie tak jak podałem czyli od 1.0 do 3.1 a następnie 5,6,7,8,9. Przedział liczbowy od 1.0 do 3.1 wygląda tak, że liczba główna przed kropką jest duża, natomiast ta po kropce mniejsza i jest w prawym górnym rogu przy tej liczbie głównej, co przypomina potęgi z matematyki. Liczby od 5 do 9 też są "potęgami" i nie ma już przy nich liczb dziesiętnych - po kropce. Opisałem to najdokładniej jak tylko potrafiłem. Ustawiłem na 2.8 ze względu na 28 calowe koła. Może podjadę w tygodniu do krossa i się spytam o co z tym chodzi. Udalo Ci sie to rozgryzc? Mam ten sam problem i nie moge ogarnac Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Jeśli to faktycznie wygląda tak jak opisane jest powyżej, to zgaduję, że licznik ma wartości obwodu zakodowane i przypisane na sztywno do tych liczb. Bez instrukcji z tabelą się nie da, chyba że metodą prób i błędów - zmieniasz wartość o 1, testujesz czy pokazuje sensowne wartości i powtarzasz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi