arcon Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Witam, szukam dla siebie rowerku. Obecnie ujeżdżam cube ltd cls 2012r. Niestety nie jest mój, ale całkiem przyjemnie się sprawuje. Lubię przycisnąć na trasie, dlatego wolę jakiś lepszy osprzęt który odciąży organizm niż bajerancki wygląd. Jeżdżę głównie po utwardzonych drogach/ścieżkach, sporo też wysokich krawężników. Dystans dzienny to ok 20km. Po kupnie roweru planowane jakieś dłuższe weekendowe wyprawy. Wzrost 177cm, 60kg żywej wagi. Po reaserchu mam 3 typy. Radon Scart 7.0- jednak nie chce z niemiec kupować, i później bawić sięz gwarancją Caledon DB DR Orkan 5.0 2015r, - niedostępny już na alledrogo w cenie 2500zł Jakieś inne propozycję? na 100% nie chce przekroczyć budżetu. Muszę dokupić jeszcze akcesoria. Jakie dobre zapięcie do tego roweru? Odnośnik do komentarza
kaimoon Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Cześć, W mojej opinii Radon wypada najlepiej, nieco za nim jest Romet a na końcu widzę Northteca. Nie widzę u konkurencji podobnie dobrze wyposażonych rowerów w Twoim budżecie. Z zapięć polecam u-locka, osobiście korzystam z marki kryptonite, oprócz tego znajdziesz OnGuarda oraz Abusa. Odnośnik do komentarza
Rhotax Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Hej, Zadałem tutaj podobne pytanie i odradzono mi Northtec-a, choć ma dobry osprzęt. Ostatecznie zdecydowałem się na Unibike Viper GTS Disc za 2850 zyla. Jest też wersja z V-breakami za niecałe 2500 PLN. Jeszcze nie dokonałem zakupu, więc nie wiem czy dobry wybór, ale wszystko wskazuje na to, że to optymalne rozwiązanie (np. długa gwarancja na ramę). Jak masz możliwość obejrzenia Unibike w sklepie to rozważ tę opcję. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 W kwestii zapięcia to oczywiście tylko u-lock. Z każdą linką złodziej poradzi sobie w kilka sekund lub poniżej minuty w zależności od grubości. A jaki u-lock poczytaj tu: http://www.tested.com/tech/458286-best-bike-lock-today/ Ja do sklepu czy gdzieś na szybko po mieście używam Knog Bouncer bo jest mały, łatwy w transporcie i pokryty materiałem silikonopodobnym który nie drapie ramy: http://alltheway.pl/u-lock/81-bouncer-9328389018111.html#/kolor-czarny Syn do szkoły gdzie zostawia rower na pół dnia używa takiego: http://alltheway.pl/u-lock/3161-zapiecie-u-lock-onguard-bulldog-mini-ls-8014c--7290001283028.html Najtańszy u-lock z Decathlonu za 40 zł do niczego się nie nadaje. Odnośnik do komentarza
arcon Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jutro wybiorę się do sklepów.Szukając na alledrogo wpadły mi w oko 2 rowery, starsze roczniki Kross evado 6.0 za 2599, rama 21 to chyba za duża dla mnie? Romet orkan 6.0 za 2900 Jak te rowery wypadają na tle wymienionych w poprzednich postach ? Odnośnik do komentarza
Malina39 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 https://www.specialized.com/pl/pl/bikes/fitness/crosstrail-sport-disc/106408 Polecam bardzo krosy specialized. Świetne ramy, a takie firmy nie robią słabych rowerów... Odnośnik do komentarza
3x17bd Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Ten crosstrail za te cenę to chyba słaby osprzęt? Przerzutka Altus, amortyzator nex? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jestem wielkim fanem Specialized co moge potwierdzic czterema posiadanymi rowerami tej marki. To jest firma ktora robi swietne rowery ale... wylacznie ze sredniej i gornej polki. Najtansze ich rowery niczym nie roznia sie od rowerow konkurencji oprocz wysokiej ceny. Za modele sport i elite przeplaca sie wiec znacznie a osprzet jest w nich bardzo cienki. Zwykle jest taka zasada ze najtasze Spece sa Made in China a te lepsze Made in Taiwan. Ramy tez sie w nuch roznia. Wysłane z mojego SM-T335 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Orkana 6.0 masz w dobrej cenie. Ja go ujeżdżam prawie rok i jak na razie jest spoko. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi