Rafaelito Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Witam. Chce zakupic dobry rower MTB, potrzebny na zawody (polandbike). Glownie mazowsze, wiec raczej na umiarkowany teren. Poprzedni rower kupilem niestety bez zadnych konsultacji i nie wyszedlem na tym dobrze. Uda sie znalezc cos sensownego w tej cenie? 180cm wzrostu, 85kg. Rower bedzie wylacznie na zawody, do treningow mam inne. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Czyli karbon na niezłych kołach. Opcje budżetowe: nowy z Decathlonu, nowy Radon lub Canyon wysyłkowo, używka typu Spec Epic lub Scott Scale. Moja porada: dołóż i szukaj tego: https://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower-cube-reaction-c:62-race-flashgreynred-2022/51245.704.1.1.pl.0.htm Ten Radon wychodzi podobnie jak Cube i też ma zajebiste aluminiaki Newmena: https://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/hardtail/jealous/jealous-90-2022/ Decathlon ma jakiś nowy wchodzący model. Można spojrzeć. Odnośnik do komentarza
Rafaelito Opublikowano 1 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 W tym Cube korba sie nada? Tam tylko 32T i zwykla deorka. Nie bedzie to mialo wiekszego wplywu na przyspieszanie? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Jak korba 32 zębowa deore ma wpłynąć na przyspieszenie? Masz już doświadczenie ze startami, że chcesz wydać 10k na rower wyścigowy? Odnośnik do komentarza
Rafaelito Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Owszem. Juz drugi sektor w polandbike na prostych rozpedza sie grubo ponad 40km/h. Aktualnie mam korbe xt 36T i kasete 11-42T. Powyzej 40km/h nie mam juz gazu pod noga. Wczesniej mialem rower z korba trzyrzedowa, ale stara technologia i nie bylo to na lozyskach maszynowych i calkiem inaczej opory sie czulo. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Masz obecnie koła 29"? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Czyli wychodzi, że masz nogę. W takim przypadku 32 zęby z przodu będzie za mało, 34 zęby będą Cie kosztowały z 50-80 zł. 34x10 daje Ci 4% większe przełożenie niż 36x11. Jeśli wcześniej vmax to 40 to 34x10 wychodzi 41,5. Korba deore będzie cięższa od wyższych modeli o 100-200 gramów. Sztywność będzie ta sama. Czy odczujesz 200 gramów? Raczej nie. Mi do ścigania 34x10 spokojnie starcza. Odnośnik do komentarza
Rafaelito Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Dlatego zastanawiam sie nad tym cube, ale nie jestem pewny czy jesli wymienie zebatke w korbie na wieksza i lancuch, to czy przerzutki nie bedzie trzeba tez wymianiac. Ten radon swietnie sie prezentuje, ale koszt juz bedzie pewnie ponad 15 tysiecy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi