Trapczyk Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Witam wszystkich, tak jak wyżej opisałem. Planuję kupić amortyzator, zależy mi na tłumieniu odbicia. Po kilku dniach szukania udało mi się coś znaleźć, jednak w wyszukanym amortyzatorze od spodu nie ma żadnego pokrętła do ustawienia rebound'u (są tylko dwie śruby). Od sprzedającego otrzymałem informację, że amortyzator posiada tłumienie i zmienia się je pokrętłem "ABS+". Z mojego doświadczenia wydaje mi się, że jest to tylko blokada skoku. Prosiłbym o rozwianie moich wątpliwości, gdyż nigdzie nie mogłem znaleźć, pokrętło o takiej nazwie może robić. Pozdrawiam i dziękuję z góry :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 ABS+ to tłumik wolnej kompresji w amorze Manitou. Kontrola Reboundu jest zwykle pod dolnymi lagami. Daj zdjęcie czy jest tam pokrętło. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 To nie jest maniek tylko jakaś chińszczyzna. Odnośnik do komentarza
Trapczyk Opublikowano 27 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Dziękuję wszystkim za odpowiedź, też wyczytałem że to właśnie coś od Manitou. Amortyzator jest podobno ściągnięty z jakiegoś Krossa. Co do śrub to nie da się nimi kręcić, no i nie ma też tam żadnego pokrętła (widać na 1 zdjęciu). Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Nie. To nie ma nic wspólnego z Manitou. To chińska myśl techniczna - nawet nie wzorowana na manitou. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Czyli podróba :) Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Podróba chociaż wizualnie by przypominała pierwowzór... Np. manitou mają podkowę z tyłu - tu jest klasyczna... Nasz kolega Uzurpator swego czasu zakupił takie coś i film nakręcił... https://www.youtube.com/watch?v=ZbtRTUuVAzc Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Nie wiedziałem że on ma kanał. Nawet do niego kiedyś pisałem bo ma bardzo fajne dane na stronie ale na Berdyczów :) Amor wygląda na klasy Dart lub coś podobnego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi