APZ Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Nie próbowałem dłuższej wycieczki (brak czasu), ale przez kilka kilometrów przejechałem po "plaży" wokół jeziora solińskiego. Niski stan wody odsłonił niezalesiony brzeg. Od czasu do czasu trzeba przekroczyć liny cumujące łódki, ale trasa MTB całkiem fajna. Twarda glina i trochę skały. Może ktoś z Was spróbuje całkowicie objechać bieszczadzkie fiordy bezpośrednio przy linii wody? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Ewenementem gravelowym (ale i mtb na 29 calach spokojnie da się oblecieć także) jest eksploracja absolutnie wyjątkowego w Bieszczadach terenu jakim jest objazd szutrem i dostępnymi ścieżkami doliną Sanu właśnie od Jez. Solińskiego (Rajskie) do Stuposiany i dalej do samego worka bieszczadzkiego (Sianki). Trasa cudowna poprzez nieistniejące wsie Studenne, Krywe. Żaden opis, żadne fotki nie oddadzą tych wrażeń. W ub. roku spotkałem na szutrówce dwukrotnie wilki, w samo południe (!). Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Dzięki za uzupełnienie bieszczadzkich pomysłów. Następnym razem będzie dolina Sanu. Odnośnik do komentarza
olga23 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Jest w Bieszczadach jeszcze kilka ciekawych tras uzupełniających np. jakąś wycieczkę. Sama miałam okazję przejechać się tą pierwsza na Słowację. Generalnie bardzo przyjemna trasa, choć momentami mocno pod górkę. Transgraniczna Trasa Rowerowa z Komańczy do Medzilaborzec na Słowacji (ok. 20 km) Z Leska na Słowacje Doliną Solinki i Sanu (Lesko - Uherce Mineralne - Myczkowce - Solina - Polańczyk - Bukowiec - Polanki - Dołżyca - Majdan - Liszna - Przełęcz nad Roztokami - Słowacja) - ok. 60 km Chodak - przez Lutowiska (w stronę Ustrzyk Górnych) - Smolnik - Chmiel - do Rezerwatu Hulskie - (ok. 46 km) Krótsze trasy: Lesko - Tarnawa Górna (7,6 km), Smolnik k. Mikowa - Rzepedź - (13 km), Wola Michowa - Baligród - (19 km), Smolnik - Dwernik - Sękowiec - Rajskie - (33 km), Komańcza - Prełuki - Duszatyn - (7 km) Źródło: https://rzeszowpodkarpackie.com/bieszczady/ Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 21 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Dzięki za cenne uzupełnienie. Przyda się! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi