Oskarr Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 W M mojej mamy jest luz i 32 wejdzie bez zmiany łańcucha. Odnośnik do komentarza
Ciaptur Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 6 godzin temu, ram napisał: @ciaptur Czy czujesz dyskomfort w pracy łańcucha? Rozumiem, że go nie zamieniałeś ? Nie zmieniałem i wszystko działa jak trzeba. Rower wg opisu jest kompatybilny z 32T, możliwe, że przy 34T trzeba wydłużyć. Odnośnik do komentarza
Cirrus86 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 23 godziny temu, Ciaptur napisał: Mam 540 i zmieniłem fabryczną zębatkę 30T na owalną 32T. Jestem amatorem ale czuję dużą różnicę w prędkości na prostych. Generalnie rower wymiata. Ostrych podjazdów unikam więc pewnie dlatego 30T mi niepotrzebne ? Sam zmieniałeś czy przez serwis decatlona? Jaki koszt? Co znaczy owalną? Odnośnik do komentarza
Ciaptur Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 11 godzin temu, Cirrus86 napisał: Sam zmieniałeś czy przez serwis decatlona? Jaki koszt? Co znaczy owalną? @Cirrus86Można wymienić samodzielnie po odkręceniu pedała (nie trzeba ściągać korby). Koszt od 100 w górę w zależności którą zębatkę kupisz. Szukaj 32T, okrągły oryginał od Shimano ma oznaczenie Y0LA32000, ja włożyłem owalną Banless. Owalna nie jest okrągła ? i trochę inaczej się kręci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi