Rysio Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Witam wszystkich Mam pytanko co do wymiany amortyzatora a mianowicie posiadam rower giant roam disc 3 rok modelowy 2021 standardowo jest tam jakiś zwykły amor sprężynowy 63mm niestety przy mojej wadze 125 kilo licho wybiera i niestety dobija. Czy jest możliwość założenia do tego roweru amora o skoku 100mm powietrznego oczywiście no ewenualnie coś o skoku 75mm.? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Tak, jest. W zasadzie jesteś albo skazany na RockShox Paragon do rowerów typu cross albo na jakiś amor RockShox mtb z roweru z kołami 27,5 cala. Sunotur przy 125 kg raczej sobie nie poradzi. Amor z roweru mtb 29 cala podniesie kokpit o ok. 3-4 cm i zmieni geometrię. Odnośnik do komentarza
Rysio Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Oki czyli 100mm odpada. A 75 mm nie duża różnica 12 mm tylko. Odnośnik do komentarza
Mociumpel Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 takie coś https://www.bike-components.de/en/RockShox/Paragon-Gold-RL-Solo-Air-28-Disc-Suspension-Fork-p49704/ zapewne @jajacek miał na myśli - rozwaz czy opłaca Ci sie kupowac NOWy amor o wartości 1/3 roweru. Po mojemu ładnie go umyj i sprzedaj i kup sobie jakiegos MTB w wersji dla "puszystych" - żaden cross do 4 tysi CIe nie uniesie - 125kg to domena rowerów trekingowych lub własnie MTB Nie jestem obecnie w temacie MTB wprost ale cos takiego https://pmrider.pl/produkt/rower-trek-x-caliber-7-29-factory-orange-lithium-grey/ miał ktos o wadze 128kg 194cm - do dzisiaj w zasadzie jeździ. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Ja tam też bym za dużo w te crossy nie inwestował. Ale niektórzy są związani emocjonalnie. Swoje sprzedałem i jeżdżę zamiast nich na mtb. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi