osama494 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Cześć ! Szukam jakiegoś ciekawego rowerka do 3000zł Znalazłem takiego Cube, co o nim myślicie? Czy warto dać tyle pieniędzy za niego? Słyszałem coś o niestandardowym sposobie mocowania amora w Cube, czy to prawda? http://allegro.pl/rower-gorski-cube-acid-29-2014r-i6233172496.html Jest jeszcze Spec, ale prawdopodobnie cena podskoczy w górę. http://allegro.pl/rower-specialized-29-pelne-shimano-slx-i6235843530.html Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jak nowy to jeden z lepszych to Cube Attention 2015. Chodzi po 3100 na Allegro. Nic nie wiem o niestandardowym amorze. Każdy amor wchodzi w stery a na górze łapie go mostek ahead. Dużej filozofii nie ma. Może tylko albo mieć prostą rurę sterową starego typu albo nowoczesną, zwężającą się (tzw. tapered). Jak używki typu Spec, to w Specach jak będziesz cierpliwy to kupisz to co ja mam, czyli Crave za ok. 3000 w zależności od wersji. Rockhopper to rower bardziej rekreacyjny i zwykle na gorszym osprzęcie i amorze niż Crave. Crave to coś pomiędzy aktywną rekreacją i ściganiem. Wyśmienity model. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o Rockhoppera z aukcji to kupiłem synowi bardzo podobny, używany, tyle że za 2000 zł. I mniej więcej tyle jest wart, z małą górką za to że 29 a mojego syna 26. Nasz ma chyba trochę lepszy amor bo Fox Float, osprzęt podobny bo u nas SRAM X9. Ten Rockopper to rama sprzed paru ładnych lat, chyba gdzieś 2009/2010 może 2011, do której albo wsadzono nowy amor i lepszy osprzęt albo może była taki model rzeczywiście. Nie kojarzę. Rama jest dobra i lekka ale w tym czasie ramy poszły do przodu i Crave ma z pewnością lepszą chociaż z niemal identycznego stopu. Odnośnik do komentarza
Competition Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 http://allegro.pl/rower-gorski-cube-acid-29-2014r-i6233172496.html ...patrząc po....zdjęciach widzę, ze ten rower ma zdecydowanie więcej nalatane niż 400 km jak deklaruje sprzedawca.. :( Odnośnik do komentarza
tomek73ldz Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 A po czym to wnioskujesz? Ja nie widzę ;) Nie wypowiadam się czy warto czy nie... tylko tej korelacji zdjęcia - przebieg nie widzę. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Z tych zdjęć to nic nie widać. Widać trochę zadrapań na korbie. Jakby były dokładniejsze zdjęcia korby to można coś powiedzieć. Pytanie brzmi po jakim czasie mocno obdrapiesz korbę? Oceniam że po jakimś min. 2 tys. km. Oczywiście zależy gdzie i jak kto jeździ. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Mało i słabe zdjęcia tego Cube. Speca lepsze zdjęcia, ale widać, że jest galancie sfatygowany. Wybór zależy tylko od ciebie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi