jajacek Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Najlepszy kalkulator do bike sizingu czyli ustalenia rozmiaru przed zakupem jest na Competitive Cyclist Bike Calculator. Trzeba wejść przez VPN z IP spoza EU, bo z EU nie wpuszcza. Odnośnik do komentarza
karol1994czx Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Joesatch jesteś pierwszym właścicielem? Jeśli tak to ile km przejechane na nim? Odnośnik do komentarza
Owden Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Niestety daleko ode mnie, ale może ktoś coś powie o tych rowerach? https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-planet-x-2x11-karbon-CID767-IDMIS1H.html https://www.olx.pl/d/oferta/radon-spire-5-0-58cm-56-shimano-105-full-carbon-lekki-8-1-kg-CID767-IDPhXg9.html Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 1. Planet X to brytyjska marka wysyłkowa. Chińskie ramy ale raczej takie z wyższej półki, bardzo przyzwoite. Bardzo dobra konfiguracja. Koła w porządku, jeździłem na takich. Napęd niedługo chyba do zmiany. 2. Radon to niemiecka, przyzwoita marka wysyłkowa. Rower w porządku, na starszym Shimano 105, które jest znacząco gorsze niż nowe. Z tych dwóch biorę Planet X. Odnośnik do komentarza
joesatch Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 22 godziny temu, karol1994czx napisał: Joesatch jesteś pierwszym właścicielem? Jeśli tak to ile km przejechane na nim? Tak, pierwszym. Ok 14000km Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Owden Opublikowano 11 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 A co powiecie o tym? https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosa-13-intuition-beta-carbon-aero-ultegra-rozmiar-26-CID767-IDPkJSU.html Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Problem jest z tym rowerem taki że nie hamuje i można przez to mieć ciężki wypadek. Odnośnik do komentarza
Owden Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Według Ciebie te hamulce są tak słabe, że dyskwalifikują ten rower? Nie da się ich wymienić na lepsze? Co z resztą roweru? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Poczytaj review na Bikeradar, znajdziesz. Ja nie jeżdżę na rowerach bez hamulców, cenię życie i zdrowie. A z takimi jak te miałem do czynienia w wyjątkowo gównianym rowerze Specialized Venge Vias, którego recenzję znajdziesz tu gdzieś na forum. Dwóch naszych juniorów miało ciężkie wypadki na tym rowerze właśnie z powodu hamulców. Rower jak rower poza tym. Chiński karbon i dobry napęd. Odnośnik do komentarza
Owden Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 To pytanie czy da się je wymienić na porządne hamulce? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Nie wiem. Nie ma porządnych hamulców montowanych z tyłu. A czy można przewiercić i montować z przodu normalne hamulce? Nie wiem. Ja się trzymam z dala od wszystkiego co niestandardowe. Odnośnik do komentarza
Owden Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Ok, po przeczytaniu recenzji widzę że poza słabymi hamulcami ma jeszcze problemy ze sztywnością i zakrętami. Tego nie da poprawić. Odpada niestety. Odnośnik do komentarza
Owden Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 A taki? https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-merida-reacto-400-lampre-CID767-IDPzU14.html Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Dobry rower. Podobny testowałem tylko na Ultegrze. Tylko rozmiarówka porąbana. 56 to będzie gdzieś na 190 wzrostu. Mój młody co ma 182 pożyczał chyba M i był za duży na niego. Odnośnik do komentarza
Owden Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 To tylko ten model czy cała MERIDA? Myślałem, że 56 będzie akurat na 183. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi