RowerowyAndrzej Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Cześć! Borykam się z problem odparzonej skóry stóp. Podczas jazdy często stopy wręcz aż mnie palą, a po jeździe skóra jest bardzo sucha. To pewnie wiąże się też z tym, że mam lekką nadwagę. Wcześniej myślałem, że to problem z układem kostnym, jednak obecnie nie przekonuje mnie to wyjaśnienie. Jeżdżę na gravelu od Rometa i np. wczoraj miałem na 72 km średnią nieco ponad 25 km/h. Zastanawiałem się, jaki wybrać żel, by sobie nieco dopomóc i złagodzić ból. Czy macie jakieś propozycje lub też inne rozwiązania? Zainwestowałem już we wkładki żelowe i buty z siatką, by dać nieco odpocząć nogom, ale przy jeździe na dłuższym odcinku stopy nie domagają. Oczywiście, w planach mam wizytę u lekarza, tylko zanim dojdzie, to chciałbym znaleźć jakieś rozwiązanie. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Piekące stopy dość często są spowodowane zbyt niskim ustawieniem siodła, za bardzo pochylonym w dół noskiem siodła lub za małą kadencją.Zacznij od skontrolowania tych 3 rzeczy.Oczywiście zakładam że masz wygodne buty. Odnośnik do komentarza
RowerowyAndrzej Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Dzięki! Zerknę na pewno na siodełko, bo zimą na rowerze stacjonarnym takich problemów nie miałem, a tam siedziałem dość wysoko. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi