elede90 Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Witam, posiadam amor Rock Shox Recon SL. Napompowałem go do 100 PSI po czym delikatnym ruchem nacisnąłem płynnie na kiere zauważyłem że amor się cały zamyka praktycznie bez oporu. Gdy wróci cały do góry następnie działa już normalnie. Po odczekaniu chwili jak znowu napre na kiere amor się zamyka i po wróceniu działa normalnie. Ktoś może wiedzieć co to sie dzieje (dodam ze około miesiac temu przechodził serwis). Blokada skoku tez jakoś dziwnie zaczeła działać bo praktycznie nie ma róznicy w uginaniu z blokada czy bez. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Trzeba powtórzyć serwis. Tym razem może u kogoś obeznanego w temacie. To bardzo prosta konstrukcja więc naprawdę ciężko jest coś spierniczyć ale jak widać da się. Prawdopodobnie przycina się zawór wyrównujący ciśnienie między komorami pozytywną i negatywną (niewłaściwy olej i/lub smar w komorze powietrznej albo jakieś artefakty, których tam być nie powinno). Za mały poziom oleju w tłumiku lub zbyt mała jego lepkość. Odnośnik do komentarza
elede90 Opublikowano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Podczasz jazdy nie zauwazylem zadnej roznicy przy dzialaniu ale dziwne ze przy delikatnym plynnym nacisniecu kiery nie czuc oporu i sie zamyka caly, jesli dynamicznie nacisne to dziala normlanie. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Kto robił serwis? Co było wymienione? Jakie smarowidła zostały użyte? Jaki był interwał międzyserwosowy? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Mam słabe doświadczenia z serwisem amorów. Od kiedy stwierdziłem, że zrobiono mi serwis polegający na przeczyszczeniu od zewnątrz a skasowaniu pieniędzy za pełny serwis, robię tylko w serwisach dostarczających dokumentację fotograficzną wykonanego serwisu. Tak robi mój kumpel w Warszawie, tak robi "Serwis Bajka" w Warszawie, taki robi chyba najsłynniejszy serwis Spider Suspensions. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Grzesiu bierze jednak dodatek stołeczny +200% ceny rynkowej ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi