elede90 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Cześć, Wracając z trasy złapałem dziwnego kapcia na asfalcie, opona tylna została rozcięta i wiadomo powietrze zeszło w sekundę. Wymieniłem dętkę i jakoś dojechałem do celu jednak gdy założyłem koło nastąpiło straszne bicie/scentrowanie koła (nie wiem jak to fachowo nazwać), ale rower jakby podskakiwał oraz ewidentnie tarcza ocierała o klocki hamulcowe. Posiadam oryginalne koła roweru indiana storm x8 Opona marka Schwalbe Rapid ROB ObręczeWTB STP i23 29". Myślicie, ze do uratowania jest tylne koło czy lepiej zainwestować w jakieś lepsze koła na przyszłość? Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Masz koła na obręczach WTB i piastach Shimano Deore, więc nie określiłbym ich jako bardzo złe. Jeżeli pojawiło się bicie, to trzeba koło wycentrować (samemu lub w serwisie). No chyba, że uszkodzeniu uległa obręcz. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Brzmi jak scentrowane koło. Nic wielkiego. Natomiast ogólnie te koła do zbyt dobrych nie należą. Jakby co mam dwa komplety kół na sprzedaż w bardzo rozsądnej cenie. Jedne pochodzą z mojego Speca Chisel Expert 2x. Drugie to Fulcrum Red Zone 5. Obie pary pod Boost. Do dogadania czy z tarczami czy bez i czy z oponami czy bez. Jakby co pisz na prv. https://www.fulcrumwheels.com/en/wheels/mtb-wheels/red-zone-5-29 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi