Maciek92 Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Cześć! Zaczynam rozglądać się za prezentem urodzinowym dla mojej kobiety (169 cm, ok. 50 kg - dość wysoka i szczupła). W tej chwili jeździ na Kross Trans 1.0, ale nie do końca spełnia jej oczekiwania - to bardziej rower miejski niż trekkingowy. Chciałbym kupić jej rower crossowy albo MTB hardtail z wygodną pozycją, a jednocześnie zależy mi na tym, aby był tam napęd 1x albo ewentualnie 2x. Trasy to 50 % asfalt, 50 % teren (raczej lekki - szuter, leśne ubite dukty). Pomożecie? ? Odnośnik do komentarza
Piwpaw Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Określ kwotę, bo bez tego trudno doradzać. Z MTB hardtail wszyscy Ci tu polecą Indianę, ale najmniejszy rozmiar przy kołach 29 to 19", więc może być trochę za duży. Bardzo wygodną geometrię ma Cube, przynajmniej w modelach AIM, Analog, Attention. Wydaje mi się, ze zamiast crossa lepiej kupić takiego Cube, bo jest równie wygodny, a bardziej wszechstronny. Odnośnik do komentarza
Maciek92 Opublikowano 26 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Kwota w temacie - do 3 500 zł. Odnośnik do komentarza
Piwpaw Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Ja bym polecił coś takiego https://www.cube.eu/pl/2022/bikes/mountainbike/hardtail/aim/cube-aim-ex-greynred/ Fajny napęd Deore 1x10, amortyzator i hamulce do rekreacji wystarczające. Poza tym Cube robi solidne rowery. Miałem Cube i dobrze wspominam. Odnośnik do komentarza
Maciek92 Opublikowano 26 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Dzięki, wygląda naprawdę spoko. Od niedawna też mam Cube'a (Attention SL) - faktycznie, jeździ się rewelacyjnie. Mega wygodnie jak na nominalny MTB. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 +1 Dla Cube Attention SL chociaż poza budżetem. 90% rowerów do 3500 w kategorii "rower do regularnej jazdy terenowej" to kompletne chłamy. Ale na szutry do rekreacyjnej jazdy to ten tańszy Cube może być. Cube ma też damskie modele. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi