karol1994czx Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Witam, warto kupować używane kasety takie jak np. ta https://m.olx.pl/d/oferta/kaseta-shimano-105-11s-11-32-stan-bdb-CID767-IDLKauU.html? Co ile km w klubach kolarskich wymieniają kasety ? W Polsce to pewnie aż łańcuch zacznie przeskakiwać, ale polska biedny kraj, ciekawe jak to na zachodzie jest. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tych kwestiach? Wysłane z mojego RMX2193 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Ta kaseta do niczego się nie nadaje. Wymienia się je jak są już zarżnięte i nie przyjmą nowego łańcucha. Ja dobrze poszukasz to kupisz na grupach na FB nówkę niewiele drożej. Przy wymianie łańcucha 105 co 0,75 powinna przeżyć 3 łańcuchy 105 czyli u nas jakieś 15 tys km. Ma wymienne koronki więc jak zajedziesz to możesz kupić pojedyncze. Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Wg mnie przy napędach 11s łańcuch powinno się wymieniać jak wpada 0,5mm Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 To jak masz rower mtb i drogie kasety Sram. Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Teraz wszystkie kasety są drogie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi