default Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Czy schodzące powietrze z kół to norma? Mam założone dwie nowe dętki i jak napompuję ok. 5bar to powiedzmy po trzech tygodniach jest już 2,5bara. Czy coś jest nie tak? Wiem, że w samochodzie jak jest dobry wentyl i opona to trzyma ciśnienie cały czas. Odnośnik do komentarza
Mociumpel Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Ogólnie schodzace powietrze to norma ale zejście z 5 na 2,5 to za szybko - mi z 46 PSi zlazło po 3 miesiacach wiosennych na 40 PS (koło poza rowerem trzymane w domu 20 st C) - jeśli masz wentyl samochodowy to sprawdx zawór czy jest dokręcony - jesli jest OK to zapomniałbym o sprawie i po prostu uzytkował, co najwyżej raz wtygodniu sprawdzaj. Odnośnik do komentarza
horacy13 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 To zależy też od dętek - ostatnio na przykład jechałem na ultramaratonie z chłopakiem, który miał założone lateksowe dętki. Dopompować musiał już po 400 km (czyli ok. 13 h) ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi