Joter Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Witam. Przejrzałem już dziesiątki tematów na forum i szukałem roweru do ceny 2500 zł, niemniej jednak przeglądając wpisy doświadczonych użytkowników cena zakupu poszybowała troszkę w górę ? Stoję właśnie przed wyborem między: https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x7-m21 a https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m21-czarny-brazowy-fsa Waga: 100kg, wzrost 188 cm. Rower głównie na ścieżki leśne, z podjazdami i zjazdami (tereny śląska cieszyńskiego, więc teren "górski"). Dla mojej żony (waga 54kg, 165 cm), wybrałem coś takiego: https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-3-7-d17-czarno-zielony-r21 Jeśli są w podobnej cenie lepszy wybory to chętnie poproszę o propozycję. Jeśli to dobry wybór również prosiłbym o potwierdzenie ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Joter Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 @jajacekprzede wszystkim liczę na Ciebie ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Storm X7 i X-pulser 6.9 oba dobre. W żony nie należy przeinwestowywać :) Jak będzie jeździć raz na ruski rok to wystarczy. Kolega własnie dla żony podobny kupował. Jego z 5 razy w roku pojedzie. Odnośnik do komentarza
Joter Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 @jajacekwłaśnie u żony będzie "jeżdzone" 10 x w roku, trasy pewnie maksymalnie z dzieciakami po 10-15 km. Czy różnice miedzy X7 i pulserem są znaczące? Nie ukrywam, że wizualnie bardziej mi się podoba pulser, niemniej w każdym temacie w budżecie podobnym do mojego każdy polecał X7. Odnośnik do komentarza
Piwpaw Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Podstawową różnicą między X7 a Pulserem jest brak sztywnych osi w tym drugim. Poza tym Pulser ma korbę FSA, a Storm X7 grupową Shimano, Pulser ma obręcze noname, Storm X7 WTB. Dopłaciłbym jednak do Storm X7, choć mi się też bardziej podoba Pulser. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 X7 ma sztywne osie i jest bardziej usportowioną wersją. Rower na lata, którym nawet nie wstyd się ścignąć w maratonie mtb. Ale bym tych sztywnych osi nie przeceniał. Miałem przez parę lat Speca bez nich i też się bardzo dobrze jeździło. Sztywna oś ma te zaletę, że jak wyjmiesz koła czy koła do transportu, to po założeniu znajdą się w tej samej pozycji. Przy szybozamykaczu, zawsze jest jakieś pieprzenie z ustawianiem które mnie do szału doprowadzało. Natomiast jak kół nie zdejmujesz to 6.9 jest spoko. Odnośnik do komentarza
Joter Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Dziękuję Wam wszystkim za pomoc! Wybór pada na X7. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi