maciek89 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Witam. Złapałem ostatnio kapcia i załatałem dętkę za pomocą zestawu, który kupiłem w sklepie rowerowym (papierek ścierny + łatka w formie przezroczystej naklejki). Mam pytanie. Czy tak załatana dętka służy tylko aby dojechać do domu i wymienić ją na nową? Czy może na takiej załatanej dętce można robić jeszcze tysiące kilometrów? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
horacy13 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Jak jest poprawnie naklejona łatka, będzie trzymać do oporu. Chyba, że mówimy o szosowych dętkach, pompowanych do jakichś absurdalnych ciśnień, to może nie trzymać. Odnośnik do komentarza
karol1994czx Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Ja od 10k km jeżdzę na połatanej w dwóch miejscach dętce ( jężdzę na rowerze szosowym z oponą pompowaną do 5 barów), jak narazie nicsię nie stało. Odnośnik do komentarza
maciek89 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Ok, dzięki za odpowiedzi. Chodziło oczywiście o rower szosowy. Ja pompuję do 120 PSI, zrobiłem już na niej z 500km i póki co jest ok ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi