IgorK Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Dzień dobry, czy jest jakaś różnica między łańcuchami dedykowanymi do MTB a dedykowanymi do napędów szosowych? Przy tej samej ilości rzędów oczywiście. Czy łańcuch do Tiagry 10-rzędowy różni się czymś od 10-rzędowego Deore? Chcę kupić nowy łańcuch do Tiagra 4700. Jazda jedynie na asfalcie. Ktoś ma przetestowany i może doradzić? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Nie ma różnicy. Kup 105. On ma najlepszy stosunek jakości do ceny.https://zerofrictioncycling.com.au/chaintesting/ Odnośnik do komentarza
IgorK Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 W sklepie nie było 105 był tylko Deore. No to kupiłem. Pani sprzedająca zapytała się czy to łańcuch do elektryka czy do zwykłego. Na elektryka jestem jeszcze za młody. Moje pytanie: łańcuchy do elektryków są mocniejsze? Czy to tylko marketingowe pie...e? Zakładam że geometria jest identyczna. Czyli różnica może tkwić w użytym materiale i/lub zastosowanej obróbce cieplnej. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi