Bart43 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Cześć mam sprawe, bo niedawno kupiłem rower kross level replica pro 24 używany przez ok. 3 miesiące lecz ten rower stał przes około 3-4 lata w garażu i zauważyłem że co napompuje amortyzator to po ok. 30 minutach schodzi z niego powietrze i nie jestem pewny czego to wina proszę o szybką porade i odpowiedź Odnośnik do komentarza
Bart43 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 8 minut temu, Bart43 napisał: Cześć mam sprawe, bo niedawno kupiłem rower kross level replica pro 24 używany przez ok. 3 miesiące lecz ten rower stał przes około 3-4 lata w garażu i zauważyłem że co napompuje amortyzator to po ok. 30 minutach schodzi z niego powietrze i nie jestem pewny czego to wina proszę o szybką porade i odpowiedź Odnośnik do komentarza
Bart43 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 A i w amortyzatorze jest wentyl który też może być przyczyną Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Amortyzatory powietrzne się serwisuje. Możesz oddać amortyzator do serwisu i zapłacisz za serwis z 200-300 zł, możesz też się samodzielnie podjąć jego serwisu. Serwis polega na wymianie/dolaniu oleju do goleni, wyczyszczeniu wszystkich uszczelek i naniesieniu specjalnego smaru ponownie na uszczelki. Jeśli uszczelki są w złym stanie, może być konieczna wymiana uszczelek. Obejrzyj sobie poradniki Szajbajka na youtube dotyczące serwisu amortyzatorów. Szajbajk robił serwis na rockshocku, ale w sr suntour czy manitou będzie to analogiczna zabawa. Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Skontaktuj się w razie czego z http://activia.sgl.pl/ to spec od Suntourów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi