Lukas699CK Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Dzień dobry. Przymierzam się do kupna Krossa Vento 4.0 2021. I zastanawiam się czy w podobnej cenie (4899zł) znajdę może coś lepszego? Albo podobną specyfikacje w nizszej cenie? Rower musi być nowy. Z góry dzieki za podpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Jak użytkowany ma być rower? Odnośnik do komentarza
Lukas699CK Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 To będzie moja druga szosa. Aktualnie mam Scrappera Spego z Gosportu. W tym roku zrobiłem 1500 km, w następnym planuje więcej. Jazda tylko po asfalcie, raczej po plaskim głównie. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Może Triban 520 RC Z Decathlonu? Bardzo uniwersalny rower i niedrogi. Odnośnik do komentarza
Lukas699CK Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Kurde no tak średnio mi się podoba.. A samego Vento polecisz? Niesamowicie mi się ten rower podoba wizualnie, ale im bardziej się zagłębiam tym coraz więcej negatywnych opinii o samym Krossie znajduje. Ze ramy pękają, że serwis kiepski.. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Jeżdżę z chłopakiem, co ma Vento 3. Początkowo poszło mu parę szprych, wymieniał sam w zaprzyjaźnionym serwisie. Po wymianie 5-6 szprych, problem się nie powtórzył, rower ma obecnie w 3 lata najechane 30kkm i jest z niego zadowolony - kupuje kolejne krossy. Nie wiem, jakby trzeba było eksploatować rower, aby pękła Ci rama. To jak Ci się rower podoba, moim zdaniem, jest jednym z najważniejszych cech roweru. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Ramy Krossa pękają ale w mtb gdzie są duże przeciążenia. Na szosie pęknięcie ramy zdarza się niezmiernie rzadko. Że serwis kiepski to nie tajemnica. Vento mają geometrię pomiędzy szosą wyścigową a szosą endurance. Sensa też nie jest zła:https://www.sbike.pl/sensa-rower-przelajowy-sensa-fermo-sl-105-2x11-2018-o_l_8720.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi